Máte někdo zkušenosti s praskáním žárovek v paneláku?
Radek Kroutil:
Taky jsem se s tim setkal a přičítám to velkým a rychlým změnám teplot. Když tam je v klidu +20C a při vaření najednou třeba +70C. A běda, pokud je to v lince za friťákem, nebo nad rychlovarnou konvicí kde jde pára. Zkuste si tam schválně někdy změřit teplotu a uvidíte.
Zmetkovost jako závadu bych vyřadil
Daniel Reiský:
Citace: Lubomír Jindra 01.09.2008, 15:17
a jsou to zásuvky z Baumaxu nebo z velkoskladu elektro, jaká značka?
Tady na severu je stále nejpoužívanějš í ABB Tango a nikdy jsem se s něčím takovým nesetkal.
Musíte si přečíst celou otázku, pak by jste zjistil, že jsem uvedl používané zásuvky a to tango od ABB. TO: jednonásobných zásuvkách 230/16 Tango od ABB.
Zásuvky z Baumaxu a jiných hobymarketů zásadně nepoužívám, vždy nakupuji ve velkoskladu výrobky renomovaných výrobců.
Zřejmě je to opravdu tím velkým střídáním teplot okolí, ale u tak solidního výrobce bych čekal dlouhou dobu života. Ta kuchyň je asi z hlediska elektroinstala ce navržena nevhodně. Inu všude se najdou zmetky a to i profesně.
Jinak (poklona) všem za odpověď
Radek Červený:
Citace: Radek Kroutil 01.09.2008, 17:53
Taky jsem se s tim setkal a přičítám to velkým a rychlým změnám teplot. Když tam je v klidu +20C a při vaření najednou třeba +70C. A běda, pokud je to v lince za friťákem, nebo nad rychlovarnou konvicí kde jde pára. Zkuste si tam schválně někdy změřit teplotu a uvidíte.
Zmetkovost jako závadu bych vyřadil
Popravdě řečeno, kuchyní jsme dělali spoustu, ale s tímto jsem se ještě nesetkal. Ostatně i na provozovně máme v kuchyňce vícerámeček s ABB tango, těsně vedle rychlovarky a že se tam vypije kafe, když se ráno a na padla sejdem. Ale zásuvky nepraskají ani po cca 6ti letech.
Minulý týden jsem u zákazníka měnil venkovní zásuvky Tango IP 44, protože na ně již 7 let praží od oběda až do večera slunko, a povrch zmatovatěl, a jemu se to nelíbilo. Ale že by byl plast popraskaný nebylo vidět, a to byly spálené od slunka.
Pak vzniká otázka, proč v nějakých kuchyních je problém a jinde ne. Střídáním teplot to asi nebude.
Petr Doležal:
To Reiský:
Sporák je plynový ? A trouba ?
ALCR:
Citace: Daniel Reiský 01.09.2008, 13:59
.............. .............. .
Přesně stejnou závadu jsem potkal párkrát, ale vždy jsem jako příčinu vyhodnotil mírně utopený strojek, to jest kryt nedosedne plně na strojek a zůstane mezera, pak už záleží jak dotyčný montér šroub dotáhl, někdy kryt praskne hned, někdy a po nějakém čase a to i samovolně bez zjevné příčiny, příčina je, že šroub na plast tlačí a ten jelikož nesedí na strojku praskne, že vám to praská jen v kuchyně bych právě přičítal, že strojek je mírně utopen v obkladech což se stává pokud není krabice zároveň s obkladem, nebo alespoň obkladač nevyřízl otvor o obrysu krabice.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana