Je kabel CGSG 3Cx1.5 v délce 300m při zatížení 250W dostatečný?

<< < (4/6) > >>

Dzerdzinskij:
S poklesem napeti nemusi byt zadny problem, staci pouzit UPS tridy Line Interactive, napriklad UPS APC RS 1500VA, ktere umi vyrovnavat ubytky napeti bez odberu z baterie.

Karel Dvořák:
[quote:RomS format="text/plain"]Jinak normy mluví o tom ,že prodlužovací přívod by neměl být delší než 50m.Koupíte-li si 300m CGTG bude asi dost těžký,při častém vypádávání chrániče se dost nachodíte a pivo se dá chladit i technickým ledem.Na to aby vám pivo teklo stačí pípa a CO2 nebo pumpička.[/quote]
No ono není psáno že prodlužka NESMÍ být delší než 50m ale že při delce delší než 50m je třeba zajistit ochranu před NDN. A to je třeba právě ten proudový chránič - ještě je třeba vodič PE přizemnit na konci vedení!

Jaroslav Hasala:
jen taková technická poznámka:
Pokud bude připojovaný spotřebič v pořádku, chránič sám o sobě vypadávat nebude, takže podle mě není důvod k obavám z nachohozených kilometrů.

Roman Šulc:
Pane Dvořák ,já jsem nepsal že prodlužovák NESMÍ být delší,ale neměl by být ,což je rozdíl.Čtěte prosím pozorněji.

Martin Vítězník:
No, spíš bych to viděl (a s menšími náklady):
svícení - lampióny a Měsíc
pivo - koupit už vychlazené sudy (nebojte se, vydrží dost dlouho),  čepovat CO2 (pípu a plyn lze vypújčit/koupit u spec. firem, nechci dělat reklamu ale třebas pivnimajak.cz )

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana