Znamená značení L1, L2, L3 automaticky pouze síť 3x400V?
Michal Kolesa:
Otázku jsem si přečetl několikrát a měl jsem problém ji porozumět
P.S. Nedávno tu byla moje lékařská zpráva a v ní stálo, že na tom nejsem nejlépe
Milan Karvánek:
Ta otázka mě docela zujala, protože jakožto původem čistý silnoproudař se dnes často setkávám s používáním označeni třeba L1 nebo i L4 pro různé potenciály od 12V přes 48V třeba u některých výrobců komponentů pro výtahy. Také někteří projektanti MaR ve svých schématech označují třeba + L2 a myslí tím + 24V DC atp.
Takže si myslím, že otázka "vyhrazenosti" označení L1,2,3 je docela na místě.
Pavel Ryšavý:
Nahlédneme - li do ČSN 33 2000-3, příloha nn, pak zjistíme, že L1, L2, L3 je označení použité u všech třífázových sítí bez ohledu na napětí a druh.
L4 je tuším použito u zdravotnické izolované soustavy, ale tohle berte bez záruky, v tomto oboru nedělám
akademik.richard:
To Koleso:
Ano, někteří z nás Vaši zdravotní zprávu četli, než byla stažena. Nehledě na váš zdravotní stav, ale na stav Vašich odborných znalostí, by jste se měl vyjadřovat opravdu jen k dotazům, kterým stoprocentně rozumíte a ne jenom vystřelit odpověď, v mnoha případech matoucí. Tato diskuze má vynikající pověst, a proto ji nekažte svými "rádoby odbornými" odpověďmi.
Michal Kolesa:
Neodpovídám na vše, jen na to co vím
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana