Za kolik zásuvkových vývodů se počítají zásuvky v násobných rámečcích?
Michal Martiňák:
To : Dobrovolný
Tak to je jiná, pokud taková kompletní řtyřnásobná zásuvka s jedním připojením exituje, tak ji můžete považovat za 1 zás.vývod.
Ale kolega Vodáček se ptal na 4 jednuduché zásuvky ( tím myslím tango, swing, atd. ) poskládané a zapojené ve společném čtyřrámečku. Tzn. 4 samostatné přístroje, strojky, prvky ( nazvěte si to jak chcete ), které si sám propojí vodiči mezi sebou, by podle mě neměly být považovány jako jeden vývod. Ale je to jen můj názor, asi se pletu. Ať se k tomu vyjádří ještě někdo jiný.
Jirka Š. Svejkovský:
Pokud propoje mezi jednotlivými zásuvky musíte vyrobit sám (vydrátovat), pak se jedná o několik zásuvek. Pokud jsou propoje provedeny už z výroby, jako je například v dvojzásuvkách pomocí plochých tvarovaných vodičů, jedná se o jednu zásuvku. Podle mého názoru, pokud si koupíte čtyřrámeček a osadíte jej čtyřmi zásuvkami, které propojíte vodiči, jedná se o 4 kusy jednozásuvek.
Poznámka: počet zásuek a počet vývodů není samozřejmě totéž. Na jednom vývodu má být maximálně 10 ks zásuvek. Skutečný počet je samozřejmě dán rozumnou úvahou. Deset zásuvek na vývod je podle mě už hodně.
Otakar Dosbaba:
Je to tak, jeden přístroj, jeden vývod. Jedna přívodní/smyčkovací svorka na řadu 20ti (eek) továrně spojených zásuvek kovovými výliskami = též jeden vývod. Čtyři samostatné zásuvky ve čtyřrámečku = čtyři vývody, čtyřrámeček na tom nic nemění. Pokud ale bude např. přiveden přívod do první ze čtveřice zásuvek, pod kterou budou též 8mi násobné wagovky a vedení dále pokračuje z těchto svorek někam jinam, mimo zmiňovanou čtveřici, pak lze toto označit též za jeden vývod. (Čtveřice bude napojena hvězdicově ze zmiňovaných svorek.) Zde ale může být rozdíl v přístupu RT. Ten, který se drží pouze slovíček a formulací bez hlubšího přemýšlení, bude pravděpodobně odlišného názoru.
Jirka Š. Svejkovský:
Počet zásuvek na jeden vývod se řídí spíš selským rozumem.
Kromě toho, příliš velký počet zásuvek (rozuměj šroubových spojů) zvyšuje impedanci v tomto okruhu a i riziko závady. Zásuvka uprostřed takového okruhu při poruše "odstřihne" zásuvky za sebou.
Petr Doležal:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 29.07.2008, 13:18
.....Kromě toho, příliš velký počet zásuvek (rozuměj šroubových spojů) zvyšuje impedanci v tomto okruhu a i riziko závady.. ......
V tom je ten vtip zapojení kolegy Dosbaby, že ne. Jinak u průběžného zapojení zásuvek máte pravdu. Stejně to ale skončí u pětipsů málem na každé zásuvce. :'(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana