Mohu se zeptat na doporučený průřez vodiče a potřebné jištění spotřebiče 9W?

<< < (3/3)

Vojtěch Běhunčík:
Ještě je jedna možnost, jak vést kabel vzduchem: Kabelovna Děčín dělá samonosné odstíněné trubky FLES s vnitřním průměrem 8.5 nebo 20 mm - s výhodou se tak dají natahat koaxiály nebo ethernet na převěsu.
Viz  www.kabelovna. cz/files/products/specialni-special.pdf

Linhart Jarda:
Během dne mi došlo, že p. Robin mluví o retlansaci na jednom zařízení (9W). To znamená AP v modu WDS, výsledným efektem je pokles rychlosti pripojení na polovinu. Později se přidá i druhé "rádio". Jedno v modu client a druhé AP.Tento způsob nedegraduje rychlost připojení. Tím i silnější zdroj. Řešení dvoulinkou á 1.5mm2 za trafem zahrábnutou na hlubku krumpáče v zemi mi přijde pro asi neprofesionála finančně i bezpečnostně přijatelné řešení. Při náhodném porušení kabelu hrozí pouze likvidace napájecího trafa a nefunkčnost zařízení. Jen je třeba ohlídat si polaritu na konci prodloužení. Některá "rádia" snesou i minutu s opačnou polaritou "třeba WA-2204",  některé jsou kaput ihned. Zatím jsem se potkal pouze s + na středovém kolíku a - na vnějším kontaktu napájecího konektoru. Problém z hlediska norem a bezpečnosti bych viděl v tom, že napájecí zdroje jsou trafa s usměrňovačem nebo spínané zdroje bez označení oddělovacího zdroje malého napětí. V tomto konkrétním případě by zdroj měl být v zásuvce za chráničem.
Pro p. Běhunčíka, sic máte pravdu, ale: Robin to má na pár měsíců a asi hledí na cena/užitek. Vedení FTP vzduchem lze realizovat na závěsném celním laně, ale opatření proti přepětí je opět finančně někde jinde. Vím o vedení á 30m slaněného FTP mezi dvěma baráky v horském prostředí, je funkční už 3 roky. FTP vydrží víc než myslíte.

Robin_nn:
Citace: Linhart Jarda  28.07.2008, 00:58

Během dne mi došlo, že ... Robin mluví o retlansaci na jednom zařízení (9W). To znamená AP v modu WDS, výsledným efektem je pokles rychlosti pripojení na polovinu. Později se přidá i druhé "rádio". Jedno v modu client a druhé AP.Tento způsob nedegraduje rychlost připojení.

Původně to mělo být tak, že od známého vezmu přebývající wifi krabici se dvěmi anténami, protože měl kdysi stejný problém. Jediný rozdíl byl v tom, že on tam elektriku měl a já nemám.
Nyní když se ukázalo, že tam dám zřejmě ethernetový kabel na lanku, tak tam dám jinou wifi krabici jenom s jednou anténou a do domu to půjde po Ethernetu. Než Ethernetový kabel zhnije, snad místní poskytovatel splní slib a zřídí nový AP, tudíž nebudu muset chytat signál v kůlně, ale přímo na domě.

Jaroslav Molák:
Tento příspěvek patří mojím stáívajícím kolegům, kteří se vyjadřují o mém řešení s pochybnostmi-
 tedy vůbec neposuzuji vás Vážení kolegové jací jste nebo nejste, přesto mně nedá se k záležitosti Vyjádřit.
 Jestliže, někdo potřebuje byť na přechodnou dobu a to v našem případě bylo zřejmé, že klient žádá mít přístup k internetu, tak nejjednoduším řešením je použít prodlužovací šňůru. Tady není třeba řešit jištění, ani ochranu před nebezpečným dotykem. Také v odpovědi bylo obsaženo že není třeba řešit ani průřez, ani jištění.
  Klient chtěl provizorní přívod do budoucna nahradit definitivním, aproto jsem mu doporučil průřez 10 mm2 hliník, a tedy jsem se neupsal, ale nevidím nic proč by takové řešení nemohl zvolit nejde o porušení žádného předpisu.
  Vážení kolegové, mimochodem vás jsem schopen pochopit váš koníček, ale nepotřebuju se s Vámi měřit, přesto mně zaráží, s jakou profesionalito u řešíte jednoduchou záležitost.
Víc se nebudu k tomuto tématu vracet. Moji odbornost ani jeden z vás nemáte právo posuzovat.

Dingo:
Já bych tohle řešil klasickým CYKY-Lo 2x1,5 kabelem(cena za metr 8,- není hrozná) a normálně bych ho na tu přechodnou dobu "položil pod drn" to jest lopatou nadzvednout trávu a tam kábl položit a vedl bych ním pouze to nízké napětí (já osobně bych tím vedl nízké střídavéí napětí a usměrnění s filtrací bych udělal až na místě) (mimo jiné obdobně mám tažený přívod k napájení zesíku antény jen ne pod zemí ale vzduchem souběžně s koaxem a usměrnění až u antény - na půdě, mám to tažený slaněným káblíkem 2x0,5 cca 15metrů)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana