Mohu připojit bodovky 12V starým kabelem 3x1,5?
kbulda:
Jaký byl důvod, že nechcete použít bodovky na 230 V ?
Řešil bych to tak jak navrhuje v posledním příspěvku pan Červený,
vím to z praxe. Životnost, údržba a cena žárovek u kvalitního svítidla
je s bodovkami neporovnatelná .
Jan Franěk:
Teď by to mělo být v pořádku. Mám namysli to použití kabelů 1,5mm. Pro dvě bodovky je to dostačující. Jen pozor na velké vzdálenosti i ty dost škodí u tohoto napětí jak zde už bylo napsáno.
Jen pozor. Pokud to namontujete sám, přicházíte o veškeré záruky a už vůbec nepíšu o tom, že to nemáte dělat bez patřičného osvědčení.
V těchto případech se to pak pokud příjde porucha prodražuje. Musíte zaplatit opravu nebo koupit nové.
KRAKRA:
12V sem chtěl použít kvuli bezpečnému napětí v koupelně a myslel sem si že se to nebude tolik hřát v tom podhledu,ale ted vím že je to blbost.Tak sem si to jen tak zkusil všechno zapojit a dává to strašně moc světla a hřeje se to jak krá.. :'(.Vyrábějí se náké žárovky které se nehřejou a třeba s mléčným sklem?Tyhle hrozně oslnují,je to fakt nepříjemné.
Štefan Beláň:
Použijte žárovky 20W. 8)
50W je tak do zlatnictví. Zlatníci potřebují aby mělo zlato určitou teplotu a tím i správnou barvu.
KRAKRA:
Tak sem všechny kabely ze sádráče vytahal a kašlu na bodovky.Ted prosím o radu kam by jste umístili světla.Mě napadá jedině na protější krátké strana koupelny vedle sprcháče a vedle WC.Nad umyvadlem mám tažený drát, chci tam dát zrcadlo se zabudovanym světlem a vypínačem.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana