Věřili byste tomu, že možnost jak ušetřit je si sbastlit elektriku sám?

<< < (3/10) > >>

Jiří Schwarz:
Chlapi, nesložíme se a nezaplatíme kolegovi Kolesovi nějaké školení, jako dárek až bude slavit kulaté výročí, -100. bod ?

Já nevím, jakou máte zkušenost, ale z lidí, co jsem poznal já, nejsou pro svoje okolí nejnebezpečněj ší ti, co o elektrice nic neví. Nejhorší jsou ti, co ví něco ale mají odvahu zkusit všechno. A ten "návod" je přesně pro takové typy lidí.

Jaroslav Hasala:
Autor toho článku to celé hodně zlehčuje.
Jako montážní firma se nebráním tomu, aby si majitel některé práce provedl sám, například sekání, ale určitě nelze schvalovat přístup autora článku.

Elektroinstala ce patří vyhrazená zařízení a práce na nich mohou provádět pouze osoby s příslušnou kvalifikací, tedy elektrikáři.

Vyhrazená zařízení jsou určené zákonem, kromě elektroinstala cí tam patří například zdvihací zařízení, tlaková nebo plynová. Oběcně vzato jsou to zařízení, u kterých jsou vyšší rizika, proto pro ně platí zvláštní předpisy.  

Otakar Dosbaba:
Hm, článek se měl spíše jmenovat, "Jak si hurvínek představuje válku, aneb Ing. Sýkora elektriku". Když už nic jiného, tak bych chtěl vidět ty kyselé ksichty majitelů, kteří po zaomítání a vymalování začnou zjišťovat, na co vše se kde zapomělo a dalších 50 let, co se udělalo blbě.

Martin Novák:
Citace: Jiří Schwarz  21.07.2008, 21:39

Já nevím, jakou máte zkušenost, ale z lidí, co jsem poznal já, nejsou pro svoje okolí nejnebezpečněj ší ti, co o elektrice nic neví. Nejhorší jsou ti, co ví něco ale mají odvahu zkusit všechno. A ten "návod" je přesně pro takové typy lidí.

Presne. Ten kdo o elektrice skoro nic nevi se 3x zepta, pak jeste 2x zkontroluje zda ma vse vypnuto a pak jde vymenit zarovku... A ten co si mysli ze "o nic nejde a je to snadne",  protoze mel na ekonomice 1 semestr jakesi "techniky" s bohorovnym klidem taha zarovku vojenskym "pekackem"...

P.S. Mimochodem, vetsina energetickych auditoru ktere znam a  kteri se nam tu vyrojili na prikaz EU jsou ekonomove co nerozeznaji kotel od cerpadla. A jejich "audity" jsou vetsinou jen o dosazovani naprosto nepochopitelny ch konstant do vzorcu vymyslenych od stolu.

amidamaru:
Tak tady musim Vam dat zcela za pravdu.Ani ja jakozto kutil bych se na takoveto veci netroufl.Za chvilku se dovim,jak v garazi mam sestrojit nove auto,mozna by bylo levnejsi.I my kutilove musime prenechat nektere veci profikum.S elektrikou se nehraje.Potom bude pozde,kdyz kvuli nejakeho inzenyrka(mouly)vyhori barak a zustanou oci pro plac.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana