Jak realizovat časový zámek pro elektrického vrátného?
Dingo:
Mě se zdá jako nejjednodušší řešení ke stávajícímu "vrátnému" připojit ono venkovní tlačítko přes relátko jenž bude spínat časový spínač. Jednoduše v inkriminovaný čas bude ono tlačítko tím relátkem připojené, mimo daný čas bude odpojené a tím i nefunkční aniž by to nějak ovlivnilo funkci "vrátného".
Otakar Dosbaba:
Dingo: předpokládal jsem, že se chce jojík vyhnout tomu odemykacímu tlačítku. Někteří lidi jsou totiž fakt natolik natvrdlí, že je ani "mačkátko" 0,5x05m s velkým symbolem klíče a nápisem "Zde stlačit!" neosloví a marně volají někoho, kdo jim má přispěchat otevřít. Obzvláště v nějakém veřejně přístupném areálu či objektu.
Dingo:
Otakar: no v tom máš asi bohužel pravdu :-\
Jiří Schwarz:
Co se takhle porozhlédnout po tom, jaké zámky se dají koupit. Už jsem viděl jak zámek, který šel klíčem "zamknout" do polohy, že se musel otevírat "elektromagnete m" nebo šel otevírat volně, a montoval jsem jeden, to ale bylo přivezeno odněkud ze zahraničí, kde se to neměnilo klíčem, ale přivedením napětí do jedné cívky se to zablokovalo a přivedením napětí do druhé se to odblokovalo, napětí tam nemuselo být trvale, jen cca na 1 vteřinu.
Jaroslav Hasala:
Na většině zámků (nových) je mechanický přepínač, taková maličká páčka, kterou se dá zámek "vyblokovat", takže jdou dveře otevírat volně.
Ale zase by to někdo musel chodit přepínat ...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana