Může být přívod do chatky udělán jen dvoufázový?

<< < (2/5) > >>

Štefan Beláň:
Je to nezvyklé,  leč v souladu s ČSN, viz ČSN 33 2000-3, čl. 312.1. Vyrábí se i 2fázové jističe. Pokud nebudete potřebovat 3 fáze pro motory, můžete to takto praktikovat. ::)

Otázka je, jaký poplatek (stálý plat - rezervovaný příkon) bude chtít dodavatel elektřiny. :-\

PS: Před elektroměrem asi budete muset mít 3f jistič (dvou fázový elektroměr jsem ještě neviděl  :D )

Vojtěch Běhunčík:
Je to trochu off topic, ale tržně se chovají a připojují uživatelé v USA, kde 3x jednofázové připojení přijde levněji než 1x trojfázové ... oni mají takové ty kulaté trafa na (dřevěných) sloupech venku 3x ...

Michal Kolesa:
myslíte toroidní trafa ?

Daniel Reiský:
Citace: radae  13.07.2008, 20:09

máme zahradu s garáží přívod čtyř žilový postavili jsme chatku chtěl bych se zeptat zda může být přívod do chatky udělán jen dvoufázový? jistič v chatce max 2 x 20A

Nechci se do věci plést odborníkům, ale nechápu proč chcete mermomocí dvoufázový přívod. Nemáte na 3f přívod kabel, nebo máte jiný důvod? Vaše soustava doma je 4 vodičová ,  pokud jsem pochopil správně tedy TN-C? Nebo je 2f jistič o tolik levnější než 3f?

Štefan Beláň:
TO: Reiský

Já jsem to pochopil tak, že tazatel chce využít starý 4vodičový kabel 3+PEN (TN-C ) k napojení TN-S, tj. 2+N+PE, a pravděpodobně s chráničem na začátku. ??

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana