Může být přívod do chatky udělán jen dvoufázový?
Jirka Š. Svejkovský:
ČEZ Distribuce:
PŘIPOJOVACÍ PODMÍNKY PRO OSAZENÍ MĚŘICÍCH ZAŘÍZENÍ
V ODBĚRNÝCH MÍSTECH NAPOJENÝCH ZE SÍTÍ nn
3.3 Odbočky k elektroměrům
Jednofázové odbočky k elektroměrům lze provést u zařízení s jističem před elektroměrem s maximální hodnotou 25 A (maximální soudobý příkon do 5,5 kW u bytů stupně elektrizace A), v ostatních případech musí být odbočky třífázové.
akademik.richard:
Pane Koleso, Vaše snaha odpovědět tazateli za každou cenu snižuje úroveň tohoto jinak zcela perfektního diskuzního fóra. Obor elektrotechnik y ja tak obsáhlý, že zpravidla nebývá v silách jednotlivce vše znát. Proto se zde odborníci snaží lidem poradit, někdy doporučit, aby to raději nedělali sami. Vy, ale můžete svými odpověďmi tazatele zmást.
Jirka Š.:
Já mám pocit, že tazatele nezajímaly připojovací podmínky. Tam je situace vcelku jasná. Pokud jsem to správně pochopil, chtěl jenom z již připojené garáže (asi měřené) přivézt dále dvě fáze do chatky (asi neměřené).
Jirka Š. Svejkovský:
Proč ne? Jenom mě zajímá způsob (proč trvá na 2 fáz). Standartně se tahají všechny 3 fáze + N + PE, tedy kabel 5J (postaru 5C). Samozřejmě, že se nemusí využít všechny, na konci v krabici si připojí 2x1f.
Zřejmě má ale pouze kabel 4J (4B) a pro N použije jeden z fázových vodičů (hnědý, resp. šedý). Nic proti ničemu, jenom to, že dle národního požadavku normy musí být vodič N světlemodrý. Ovšem, kde není žalobce (revizák) není soudce. Pokud se do tohoto řešení pustíte, označte alespoň vodič N světlemodrou izlolačkou na obou koncích.
Michal Kolesa:
Citace: akademik.richard 15.07.2008, 12:19
Pane Koleso, Vaše snaha odpovědět tazateli za každou cenu snižuje úroveň tohoto jinak zcela perfektního diskuzního fóra. Obor elektrotechnik y ja tak obsáhlý, že zpravidla nebývá v silách jednotlivce vše znát. Proto se zde odborníci snaží lidem poradit, někdy doporučit, aby to raději nedělali sami. Vy, ale můžete svými odpověďmi tazatele zmást.
Již jsem napsal zkušenějšímu jak to je doopravdy
Snažím se sám dovzdělávat
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana