Co znamená sfázování vodičů?

<< < (2/3) > >>

František Šohajda:
Mám na měření takový jednoduchý měřáček na měření ,  je na něm označeno L1,L2,L3 přímo a je to asi malý miniaturní motorek a označuje šikama na kterou stanu se točí...má napětí ode 180V-500V...je to rychlé a pohodlné měření...dopor učuji!

Martin Hrdý:
Citace: František Šohajda  13.07.2008, 14:14

Mám na měření takový jednoduchý měřáček na měření ,  je na něm označeno L1,L2,L3 přímo a je to asi malý miniaturní motorek a označuje šikama na kterou stanu se točí...má napětí ode 180V-500V...je to rychlé a pohodlné měření...dopor učuji!

Jde o dříve používaný přístroj. Název je USLO. Mám ho taky. Jednoduché a spolehlivé

Milan Karvánek:
Já ho nemám  ;D ,  protože dvojpólové zkoušečky od staré ZN1 po dnešní digitální, umožňují sled fází spolehlivě určit. (nerad tahám v kufru věci duplicitně, ušetřené místo raději zabírám klešťákem a silařským multimetrem)

Václav 3:
Kontrola pořadí fází pomocí ZN 1 a podobných zkoušeček je jednoduchá a spolehlivá, tudíž nevím, proč používat něco dalšího, akorát je pravda, že znám lidi, co to i po několikerém vysvětlení stále nepochopili. Těm ale není pomoci, byť jeden z nich je dokonce elektrikář

MilanKnop:
TO : Šohajda
Ten měřáček je jednoduchý a přehledný, ale ukáže pouze směr točení ale v žádném případě se nedá použít na fázování.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana