Ako istiť čerpadlo proti preťaženiu napájané z frekvenčného meniča ?

<< < (2/2)

Krajča Ivo:
K osamoceně stojícímu objektu mám přivedenou vodu ze studny pomocí ponorného čerpadla Nautila (1,1 kW).  Protože hluk způsobovaný prouděním vody či přenosem od motoru přesahuje únosnou mez řešil jsem přes odborné firmy jeho odstranění pomocí frekvenčního měniče. bohužel neodpovídající ho přesně motoru čerpadla. (Řešení pomocí likvidace staré trasy a nového čerpadla není z jiných důvodů možné)
Původní motorový jistič s proudovým rozsahem 2,5 - 4 A byl nahrazen motorovým jističem 1, 6 - 2,5 A, který je umístěn za FM. Rozsah nového jističe byl volen z důvodu obavy zničení motoru vyššími harmonickými a nedoporučena jeho záměna za větší.
Skutečně došlo k poklesu hluku (frekvence snížena z 50 na 42),  ovšem dochází k odpojení čerpadla vypnutím jističe v závislosti na pravděpodobné době provozu čerpadla. 
Jak celou situaci řešit bez následných škod?

H:
Citace: Krajča Ivo  02.08.2008, 21:28

... byl nahrazen motorovým jističem 1, 6 - 2,5 A, který je umístěn za FM. Rozsah nového jističe byl volen z důvodu obavy zničení motoru vyššími harmonickými a nedoporučena jeho záměna za větší.
(no) (no)
Dávat motorový spouštěč na výstup frekvenčního měniče? Jaký tam má důvod? Frekvenční měnič sám monitoruje stav motoru a hlídá jej, motorový spouštěč je tam naprosto zbytečný a nelogický.
Nepatřila by tam spíš výstupní tlumivka nebo sinusový filr?

raj:
Citace

Původní motorový jistič s proudovým rozsahem 2,5 - 4 A byl nahrazen motorovým jističem 1, 6 - 2,5 A, který je umístěn za FM. Rozsah nového jističe byl volen z důvodu obavy zničení motoru vyššími harmonickými a nedoporučena jeho záměna za větší.
Ten kdo vám toto navrhl nemá o frekvenčně řízených pohonech ani ponětí. 1.1 kW kotě nestojí ani za řeč. Dejte jistič pryč, nebo až jednou vybaví "napůl",  jste bez měniče a cca 6 tis. Kč. Jak máte dlouhý kabel k motoru ? Jeho mezižilová kapacita dokáže udělat divy ... Za měnič osaďte 3f. proudově kompenzovanou tlumivku a máte pokoj.

Krajča Ivo:
 (poklona)  za odpovědi.
Doplnil bych k mému dotazu na čerpadlo Nautila
- kabel za měničem k čerpadlu je dlouhý cca 25 m
- možná jsem vzbudil zdání o svých schopnostech, ale s kompenzovanou tlumivkou bych se opět obracel na autory (moc se mi nechce, když doporučili nahazování jističe).

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana