Lze realizovat přizemnění bodu rozdělení PEN na PE a N spojením s topením?
Daniel Reiský:
Je mi jasné, že jsem v instalaci udělal mnoho chyb, ale jde především o to, jestli je i toto neodborné provedení s přizemněním až v podružném rozvaděči, kde je již tažen PE i N odděleně, bezpečné z hlediska úrazu elektrickým proudem? Přizemněný je samozřejmě vodič PE.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Daniel Reiský 21.06.2008, 22:52
Je mi jasné, že jsem v instalaci udělal mnoho chyb
Tak proč jste to nenechal na profíkovi?
Daniel Reiský:
Samozřejmě máte pravdu, ale ani vy jako odborník, na kterého se obracím s žádostí o pomoc, jste mi neodpověděl na otázku. Odpověď Vašeho typu mi zrovna nepomůže.
Jan Franěk:
Odpověď již máte. Pan Miroš vám odpověděl jak to máte udělat správně.
A nezlobte se na místní kolegáčky, pokud se vám zdají odpovědi poněkud ostřejší. Je to tady stále dokola. Nejdřív si kutilové udělají něco sami bez znalostí a pak pláčou poraďte , ale tak to nejde máme dlažbu, tam jsou štuky a kopat taky nechci. Navíc radit bez potřebných informací je vždy nesmysl.
A navíc je to práce práce která náleží odborníkům. U počítače nemůžem poznat všechna rizika s prací a instalací spojená a i dobře míněná rada může napáchat škodu. Třeba máte instalaci po dřevě a ta má svá pravidla, která zde opominem když tu informaci od vás neobdržíme. Proto je potřeba pokud nemáte projektovou dokumentaci, která řeší v podstatě všechny problémy,pozvat elektrikáře k vám a nechat si alespoň poradit na místě. Potom by se vám to s tím průšvihem nestalo.
Většinou je náprava dražší něž zaplacená dobrá rada při osobní konzultaci.
Daniel Reiský:
(poklona) vám všem, příště se pokusím nejdříve několikrát "měřit" a až poté dobře "řezat". Jen si dovolím malou otřepanou frázi " I mistr tesař se někdy utne", takže i odborník může někdy udělat chybu a napáchat tak dosti škod. Jistě znáte i ve svém okolí, resp. znali jste lidi, kteří si mysleli, že jsou naprostí odborníci a dnes jim můžete tak akorát zalívat kytky na hřbitově. Proto se zde ptám, aby těch škod bylo pokud možno co nejméně. (poklona) .
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana