Mohu na prodlužovačku 8 metrů cu lanko 3x 0,5?

<< < (2/3) > >>

Radek Červený:
Prodlužka do prodlužky, zlodějka na zlodějku, pak ještě to povedeme zdí a stropem v trubce a....
Člověče, přestaňjte si zde dělat z lidí srandu. Je mi celkem jasné, že pokud to uděláte, tak vás v tom nikdo nezastaví, ale nečekejte, že vám toto zvěrstvo odborník posvětí.
Co takhle nechat upravit elektroinstala ci odborníka, aby bylo vše OK i bez prodlužek?

Jirka Š. Svejkovský:
To co popisujete je pěkná divočina. Uvědomte si, že vodič 0,5mm2 v prodlužovánu bude (ne)jištěn jističem 16A, na který potřebujete obvykle pětinásobný průřez. Navíc tento malý průřez spolu se spoji v zásuvkách výrazně zvýší impedanci ochranného obvodu. Jednoho krásného dne se vám může stát, že zahoří jasným plamenem a jako na potvoru to bude v té plastové trubce (špatný odvod tepla). Navíc, kdo zabrání uživateli na prodlužovák pověsit další spotřebiče?
Prodlužováky jsou vždy vyšší riziko oproti pevné instalaci. Pokud nechcete sekat do zdi, použijte systém protahovacích nebo vkládacích lišt. Na trhu je výběr veliký.

Pavel N:
Majitel domu nepovolí jakoukoli úpravu elektroinstala ce takže zbývá jenom toto řešení prodlužovaček,nešlo by to vyřešit přidáním jističe? Bude to používáno jenom  pro 2x pc  žádná varná konvice,žehlička atd.Ještě bych chtěl dopnit v dílně používám prodlužku 17metrů 3x 1,7 přípojuji k ní svářecí invertor TIG Rozsah svarovacího proudu 5 – 150A Max. príkon 5,9KVA at 35% – 4,1KVA at 100% a všechno je v pohodě.

František Bernard:
Je vidět, že vás nic nezastaví a že máte již vše vyřešeno. tak přestaňte otravovat a dělejte si co sám chcete. Radit vám je totéž jako házet perly ... .

Michal Kolesa:
Citace: Pavel N  17.06.2008, 14:49

Ještě bych chtěl dopnit v dílně používám prodlužku 17metrů 3x 1,7
Takovou prodlužovačku jsem neviděl maximum ol jsem viděl byla 1,5 silný vodič

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana