Jaké je nejvhodnější vedení k novému el.sporáku?
Pavel Horský:
Sporák na jednu fázi bych v žádném případě nedoporučoval. Dovedete si představit v bytovce zatížit najednou jednu fázi o 50A?To vám RZ nepovolí.
David Kaprál:
Mě jde o to,že plynový sporák mít v bytě nemůžu pac se jedná o garsonku a to zakazují příslušné normy!! Klidně bych šel do tří fází ikdyž to bude stát velké peníze. Otázkou je,zda mi to vůbec povolí. Pokud ani to neprojde,tak musím asi zůstat u plynového ohřívače,který zas tak konfortní není.Co se dá dělat!! Zkusím se zeptat na PRE a zjistím co mi navrhnou...
PS: (poklona) za všechny názory
Martin Šedivý:
Vím, že by to byl zásah do spotřebiče, ale dalo by se použít přednostní relé např. pro troubu. Je ale fakt, že v ceníku sazeb se 1f připojení neobjevuje, nehledě na to, že paušál za jistič by byl vysoký. A co soudobost v objektu?
Karel Kosina:
Teď jsem trochu zmatený,plynový sporák vám zakazují normy pro jeho použití v garzonce,ale plynový ohřívač je povolen?Copak je v této garzonce zaveden plyn?Pokud máte na mysli použití PB ohřívače s bombou,tak bych si dovolil konstatovat,že tento je daleko nebezpečnější než klasický plynový sporák.
:
Z hlediska rezervace výkonu nevidím výhodu 1x50 oproti 3x25, vždyť rozložení je asi důležitější. Krom toho se stejně jedná o předělání odběrného místa, a stejně se budou tahat dráty. Pokud děláte rekonstrukci, určitě by to mělo být připravené na na 3x25, a to až k odběrnému místu, pokud je domovní rozvod dezolát, bude se jednou opravovat. Kdysi jsem take bydlel v bytě s 1x20A s dobrou instalaci (byť TN-C) a s el varicem (z podobných důvodů jako Vaše), troubou a boilerem, a z důvodů hadrových stoupaček (oporavdu stextilní izolací)nechtěli o navýšeni ani slyšet - na boiler bylo prednostni rele, a zena vedela co s cim a na jaky vykon muze pustit. Pak natahali radne stoupacky - a byla to otazka jen predratovani bytoveho rozvadece.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana