Kde naleznu schéma rozběhu YD a reverzace?
Jan Kelbich:
To Michael Holaň :
"dnes jsou též k dispozici schémata s relé, které hlídá směr otáčení pole a automaticky přepne stykače směru chodu"
Prosím vás, zajímalo by mě jak se takové relé správně nazývá (Já jsem si ho pro sebe pojmenoval "dereverzátor", ale to asi není správný termín).
Navíc bych se rád zeptal, co se dá sehnat, jaké jsou parametry (kmitočotvý rozsah, odolnost proti rušení, rychlost reakce při změně sledu, rozsahy napětí, nutnost přivedení střed. vodiče apod.), zvláště, když se to dá použít i např. u cirkulárky.
Mnohokrát (poklona) za odpověď,
Kelbich Jan
Jiří Fuksa:
(poklona) mrtvoly, co reverzují cirkulárku.
Milan Karvánek:
TO: Kelbich > hlídač sledu fází se to zove, zkuste fa Elko EP, vyrábí toho hromadu a mají v katalogu parametry. http://www.elkoep.com/CZ/index.htm
Michael Holaň:
(poklona) p.Karvánkovi, že odpověděl za mne.
To p.Fuksa: To zapojení je obrana právě proti sousedům, co si jdou vypůjčit cirkulu a věčně obrací vodiče ve vidlici. Je to podle mě i praktické zapojení pro pojízdné kompresory, obrácený chod motoru je na stavbě naprosto běžný problém. Dnes jsou k dostání i "měniče fází" k vidlici od fy Mennekes, jenže ty zas někdo nevrátí.
Souhlas s tím, že dnes zapojení Y/D není běžné. Bylo naprosto běžné na venkově k hospodářským strojům,v dobách, kdy byly pro motor pojistky 16A a vyrazit Zippo pojistky na sloupu u stavení znamenalo, že se mlátit nebude.Dnes jsou sítě dimenzované, kdo chce, si může pořídit na štěpkovač softstartér a takové problémy nemusí řešit.
Milan Karvánek:
musím se rozběhu Y-D zastat, neb dle mojich zkušeností se i dnes zcela běžně používají v průmyslu a také třeba u hydraulických výtahů - pohon větších hydraul. agregátů se řeší rozběhem Y-D snad u všech výrobců i světových i dnes.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana