Jaká bude soustava v soustruhu za rozvaděčem TN-C?

<< < (2/3) > >>

H:
Citace: Pavel Ryšavý  26.05.2008, 11:14

Z označení TN-S je zřejmé že se jedná o síť se samostatnými vodiči N a PE...
Z označení TN-S podle mě vyplývá, že je N a PE rozděleno v celé síti, tzn už od trafa - opravdu je tomu tak? Pokud se jedná o průmyslový podnik a ne třeba o nemocnici, pak bych řekl že se jedná spíše o soustavu 3/PE ~50Hz 400V / TN-C-S

Jirka Š. Svejkovský:
Pokud přivádíte do stroje vodič PE, jedná se o soustavu TN-S (vztaženo ke stroji) bez vodiče N. Pokud tento vodič ve stroji potřebujete (např. pro ovládání nebo 1f obvody),  vytvořte jej pomocí zdroje 400V/xxxV. U starších strojů je to jediné řešení.

Pavel Ryšavý:
Hlavatý:
ČSN 33 2000-3/Z2, příloha nn, Síť TN-C-S (norm)
Před rozdělením TN-C, po rozdělení TN-S

H:
Citace: Pavel Ryšavý  26.05.2008, 12:53

Před rozdělením TN-C, po rozdělení TN-S

To ano, ale zároveň označení celé sítě je dle toho samého obrázku nn.2 "TN-C-S". Je to ostatně pod obrázkem napsané.
Rozdíl oproti síti "TN-S" na obrázku nn.3 je myslím patrný.

Navíc ČSN 33 2000-3, čl. 312.2.1:
Síť TN-S: ve celé síti se užívá odděleně vedeného ochranného vodiče
Síť TN-C-S: funkce středního a ochranného vodiče je v části sítě sloučena

Takže si stojím za tím co jsem napsal.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jan Hlavatý  26.05.2008, 12:20

Z označení TN-S podle mě vyplývá, že je N a PE rozděleno v celé síti, tzn už od trafa - opravdu je tomu tak? Pokud se jedná o průmyslový podnik a ne třeba o nemocnici, pak bych řekl že se jedná spíše o soustavu 3/PE ~50Hz 400V / TN-C-S

V tom případě jsou všechny sítě v ČR TN-C-S. O každé síti TN-S můžete říct, že má kdesi bod rozdělení.
Zjednodušeně řečeno: rozvaděč, který má přívod TN-C, obsahuje bod rozdělení (tudíž je TN-C-S). Obvody napájené tímto rozvaděčem už budou TN-S.
Je nutno toto zohlednit jednotlivě pro každý vývod.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana