Existují stmivace zarivek s elektronickym predradnikem?
Otakar Dosbaba:
Takhle o to jistě zájem nebude, rozhodně ne z řad odborníků. Leták, který v podstatě nic kromě samochvály neříká, silně navozuje pocit, že nám nějaký obchodník věší bulíky na nos a sám ani neví, co vlastně prodává.
Jestli je to tak univerzální stmívač, jistě by to chtělo přiblížit trochu více informací o principu funkce, technických dat, způsobu připojení , vyobrazení, rozměry, o kompatibilitě s našimi instalacemi (mj. 120V (plc) ) atd. Pak ještě nějakou tu předváděčku, obětovat pár vzorků za pakatel do několika instalací.... a po několika měsících až letech bezvadné funkce výrobku je vám trh po úspěšném schválení příslušnými orgány otevřen. Nebo si fakt naivně představujete, že po tom bezhlavě skočí okamžitě halda velkoobchodů a nebo že v tom okamžitě utopí peníze několik živnostníků?
Karel Pleskač:
To: Otakar Dosbaba:
Docela by mě zajímalo pane Otakare Dosbabo, jak si dovolujete odpovídat za všechny z řad odborníků. Mluvte raději jen za sebe! Snažíte se jako hlupák smést se stol možná dobrou nabídku, o které ještě nic nevíte. Mě se naopak ten výrobek na první pohled docela líbí, Jsem odborník z oboru a znám svou práci velmi dobře! Víte, každý obchod začíná trochou té "samochvály". Na tu si však stále ještě někteří Češi nezvykli. Raději budeme s hlavou pod stolem říkat, že náš výrobek nestojí za nic a on se pak bude dobře prodávat, že ano? A naopak všechno nové, co přichází z ciziny je špatné a budem se tomu bránit zby-nehty - no fuj!. Naprosto nesmyslně a nepravdivě popisujete schvalovací systém našeho trhu, který fungoval v minulém století. Myslíte si, že vám zde bude někdo za takové tlachání plácat po ramenou - možná tenrkát. Nevím jak jste starý, ale podle Vaší reakce bych soudil že jste aktivně prožil komunismus (anebo jste mladej a zblblej - to bych bral jako jistou omluvu). Dnešní trh je poněkud rychlejší a pružnější. Vzorky by vám firma jistě ráda poskytla, pokud uvidí zájem skutečného obchodníka. A technické informaceo výrobku? Kdybyste si ráčil prohlédnout webový prostor, který vám paní Dana Petráňová nabídla a který jste nazval letákem, zjistil byste řadu informací, např. o firmě, kde sídlí, čím se zabývá, s kým spolupracuje, komu výrobky nabízí, dále řadu informací o výrobku samotném a to obecných i technických. Dokonce máte možnost na jednoduchém formuláři cokoli komentovat, nebo se dotázat či přímo vyplnit dotazník případného distributora. Je tam také stránka s kontaktem na technickou podporu výrobku. Otázkou zůstává, zda byste dokázal specifikovat svůj technický dotaz v cizí řeči, pane Dosbabo. Paní Dana Petráňová má výhodu: umí česky a je to obchodník! - Přeji vám, paní Petráňová, mnoho úspěchů. Kare Pleskač.
Václav 3:
to Karel Pleskač:
Co se týká schvalování, tak se zase nic tak zásadního - směrem k uvolnění - nestalo, a to je dobře, špatné je, že tento proces mnoho firem obchází a pak se na trh dostávají nebezpečné a nefunkční výrobky hlavně z dovozu. To že někdo prožil komunismus, to ještě neznamená, že je lump. Co jste tehdá dělal Vy? Zakupte od paní Dany Petran(ové) pár kusů, dejte je do zkušebny a pokud vyhoví, začněte je prodávat.
A vynechte, prosím, osobní útoky proti člověku, který upozornil pouze na některá možná úskalí použití onoho zařízení v ČR. Navíc kolega Dosbaba neodpovídal za všechny odborníky, pouze za sebe. Odsuzujete minulé doby, ovšem chováte se jako představitel totalitní státostrany.
Karel Pleskač:
To Václav 3
Pane Václave3, čtete mezi řádky: "...o to jistě zájem nebude, rozhodně ne z řad odborníků.." - to je vskutku odpověď pouze za sebe, že? No pardon. Btw já jsem za komunistů pracoval jako mistr elektroúseku ve výrobě, posléze jako řadový dělník za mé politické názory. Ptal jste - odpovídám. Pana Dosbabu jsem nenazval lumpem! Jeho postoj k dané věci je daný jeho výroky. Bohužel zcela jednoznačně. Dále píšete, že pan Dosbaba pouze upozornil na možná úskalí použití onoho zařízení. Vy v jeho příspěvku něco takového čtete? A kde prosím vás? Pan Dosbaba psal pouze své doměnky aniž by se s výrobkem blíže seznámil a kontaktoval např. onu tech. podporu, o které jsem psal. Neříkejte, co mám udělat já, bavíme se o tom, co napsal pan Dosbaba. Buďte alespoň trochu fér. A nic totalitního jsem ve svém příspěvku také nenašel. Ba právě naopak. Ale jestli jsem někoho urazil tak se omlouvám. Pěkný den, Karel Pleskač.
Fuk Tomáš:
Pane Pleskači, vkládáte do úst panu Dosbabovi věci, které neřekl. Neodpovídal za řady odborníků, ale vyjádřil svůj názor (oprávněně poněkud skeptický), co o tom řady odborníků řeknou. Označování různými hanlivými přívlastky byste si mohl odpustit, tady nejste v hospodě.
Zcela s panem Dosbabou souhlasím, že skutečných technických informací je tam málo. Proto jsem jim už v pondělí poslal alespoň dotaz, jak se staví k 230V/50 Hz. Třeba se něco dozvíme.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana