Musí být fáze stále ještě vlevo?

<< < (21/28) > >>

Miroslav Minařík:
Citace: Václav Třetí  17.12.2024, 07:44

Dostáváme se do absurdní situace, že se dohadujeme, zda kus počmáraného papíru

Já s vámi souhlasím, jen to komentuji pohledem uznávání papírových canců. Jedna věc je zdravý rozum a věc druhá je argumentace právníka.

Tedy otázka by měla znít:
Dodržet návod výrobce nebo se držet českých předpisů?

Jiří Kantner:
Nedělal bych z toho vědu ani případ pro právníky. Nic nebrání správnému zapojení téhle zásuvky. Vyskyt takového zboží v regále obchodu na českém území je systémová chyba a kdo s tím chce něco dělat, měl by začít zde. Docela by mě zajímala reakce ČOI na takový podnět. Pochybení ke několik, chybí český navod, navod v cizim jazyce je věčně chybný a výrobek neprošel zkušebnou.
Reálnou kvalitu takových výrobků určuje kvalita použitých materiálů. Odolnost proti UV záření, mechanická pevnost a provedeni kontaktů které často ztrácí přítlačnou silu. Soudný elektrikář proto použije výrobek osvědčené značky se kterým má už nějakou zkušenost.

jan as x:
V této diskuzi se a pak jsem zjistil že někdy v roce 2008 psalo, že přívodní šňůry spotřebičů starých měli spojený N & PE?

To byla jakože tovární nebo samodomo výroba šňůry?

Ve Francii mají stejný systém zásuvek jako my, jenom že mají fázi vpravo. Většina zahraničních spotřebičů má stejně přívodní šňůru zapojeno tak, že fázi předpokládám vpravo, důsledkem je, že se vypíná nulák a fáze je při vypnutí stále někde ve spotřebiči přítomna…

Pokud jsou tam LEDky nebo elektronika, Důsledkem často je, že ty LEDKY slabě téměř neznatelně svítí (<20mA, chránič to nevybaví).

Pokud vím tak v celém domu má být ta fáze zapojena stejně ať už vlevo nebo vpravo.

Miroslav Minařík:
Citace: jan as x  17.12.2024, 09:17

V této diskuzi se a pak jsem zjistil že někdy v roce 2008 psalo, že přívodní šňůry spotřebičů starých měli spojený N & PE?

Se psalo ....
Nesmysl! Pohyblivý přívod nemůže mít spojený žádný z vodičů. To je proti zdravému rozumu a samozřejmě proti všem předpisům, nejen v ČR!
To snad zde nemusíme rozebírat.

jan as x:
Je to jeste starsi, 2004: https://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,837.msg3530.html#msg3530

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana