Je mozne pripojeni svetla provest kabelem lanko Cu 2x0,75?
František Leopold:
Vážený pane neználekx, tady opravdu nejde o nějakou namyšlenost, prostě musíte pochopit, že od takového zvěrstva, které jste zbastlil, dá každý alespoň trochu přemýšlivý elektrikář ruce pryč, protože by si tím akorát zadělal na konec své elektrikářské kariéry. Ano, fungovat vám to bude a o to jediné vám nakonec asi jde. bezpečnost a nějaké předpisy a normy se prostě neřeší, hlavně že to svítí. Pochopte jednu věc: Jako kutil si mohu doma udělat dejme tomu vodu, páč když to zvorám, maximálně mi rupne spoj a vytopím sebe a sousedy :D. Příčku z SDK svedu též, vymalujuju si, naštukuju, nějaký ten šlic po sobě zahodit umím taky. Ale abych si dovolil dejme tomu vařit trubky na plyn, to mě ani nenapadne, i když mám svářečák na elektriku. A to proto, že plyn stejně jako elektrina zabíjí. Má však tu výhodu, že jde cítit. Elektrika ne a proto je tak nebezpečná. Každý elektrikář si musí každé tři roky obnovovat nebo zvyšovat kvalifikaci zkouškama z vyhlášky 50/78Sb., což je pro nás nepostradateln á věc, bez tohoto papíru vás nikdo k elektrice nenechá ani čuchnout. Také musí znát soubor alespoň několika základních ČSN, právě pro tu bezpečnost. Proto se nedivte, že tu jako profesionální elektrikáři dštíme síru nad takovýmto provedením. Není to o ubírání kšeftů, ale o té bezpečnosti. I když bychom vám napsali, jak to má být správně, stejně byste si to udělal podle svého. Budu vám držet palce, aby vám to tam nechytlo.
neznalekX:
Pokud jsem nekoho pohorsil nebo zrazil tak se omlouvam, ale nemam rad vety bezte nekam !!
Ja nechci pozehnat moje bastleni, vim ze jsem to udelal spatne a priste jestli nejake bude se drive zeptam nez to provedu, tady jsem to udelal obracene a proste uz se mi to nechce menit, jalikoz v zajmu utajeni v baraku se mi nechce riskovat ze mne u toho nekdo uvisi a jsem rad ze to tam je.
Jen mne pak zajimalo ze to co tam ted mam blbe je hodne velky pruser
nebo se to da rozdejchat i na ukor toho ze to neodpovida norme.
Ale jinak je to usmevne je to s temi elektrikari snad horsi nez s pravniky.
vzpomel jsem si na par znamych co delaji elektriku jako zamestnani.
A nekdo proste tvrdi ze to lanko 0,75 to prezije bez vetsich problemu ze lanko 0,75
je jak drat 1,5.
Chapu ze tu verejne nikdo krom snad bicisty nenapise ze i kdyz je to mozne lanko 0,75 to bez ujmy rozdejcha pac by tim nahraval nespravnym postupum.
Ja nejsem tvrdohlavej, verte ze po vasi diskuzi bych to mel radeji predepsane
ale hold se mi kolem predelavky nechce jiz motat. Mit to doma za dverma kde mne nikdo nevidi tak to okamzite predelam.
K te vyhlasce, vite kolik lidi u nas ve firme ma vyhlasku 50 a pri tom ji nikdy nevideli a kazdy rok se jim obnovuje ? spusta :)
Ale nebojte verim lidem jako vam co se zda ze to umite.
Ale ohanet se vyhlaskou 50 v kapce nic neznamena pokud clovek neni profik v oboru. Ja mam taky papiru typu vysvedceni a osvedceni na spousty veci a nehlasim se k nim pokud jim profi nerozumim
neznalekX:
Jeste neco, ja tu 50ku mam taky :) ale ja delam jemnou elektroniku
a nad 50V tomu proste nerozumim :) tedy ne nerozumim ale nedelam do toho a krom te sklepni koje se do toho nemontuji a predavam to odbornikum
ale vzhledem ze jsem nechtel aby se tam kolem viditelne nekdo motal vzal jsem to na vlastni pest - no hold se budu venovat tomu cemu rozumim.
Tu vyhl 50 potrebuji na to abych mohl prehodit britskou vidlici za ceskou :) a strcit to bezpecne do zdi :) tim jsem asi nasral ty co ji musi kazdy rok poctive obhajovat.
Nemusite byt nasrani, alespon mate ciste svedomi a vite potom o cem mluvite.
Kazdopadne diky za cene rady.
Fuk Tomáš:
Citace: neznalekX 18.05.2008, 09:47
... Horsi je ze snaha o maskovani pretahu do stropu a presadrovani by mi ted zpusobila komplikaci to predelat.
Citace: neznalekX 18.05.2008, 12:38
...Ja tam puvodne chtel dat tlusci kabel, ale nedostal by se jim do vstupu do rozvodne krabicky, jelikoz vstupy jsou plne obsazeny, proto jsem zvolil tenci aby ho do jednoo vstupu ke kabelu co uz tam je mohl jeste nejak zastrcit (mista malo).
Tak mě napadá, když to čtu - že Vy jste to zasekal do zdi (stropu)? A použil jste kabel pod omítku, anebo obyčejnou bílou (černou) dvojlinku?
Jirka Š. Svejkovský:
Já bych toto téma zamknoul. Pánové tu diskutují o totálním bastlu (co se dá čekat od "jemných elektroniků"). Všichni tu radí ať jde od toho a nakonec jsou za namyšlený a nepřející.
Nechte pána, ať si tam natahá třeba zvonkáč, na něj zapojí dva mrazáky, oni mu to hasiči spočítají nemluvě o majiteli elektroměru na společných prostorech. Jestli na to nepřijde první revizák při revizi společných prostorů :))
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana