Může být v garáži rodinného domku instalován přímotopný elektrokotel a HR?

<< < (2/3) > >>

Jura Krikl:
Na každem šprochu pravdy trochu. Proč při vjezdu do některých podzemních garaži je cedule NO LPG? Že by jim to smrdělo?

Fuk Tomáš:
Citace: Pavel Horský  10.05.2008, 12:51

TO FUK: to mi chcete tvrdit, že si s koupí plynu do auta budu muset předělat i instalaci v garáži do nevýbušných prostředí? Ale, ale, to snad ne  :D

Tvrdit nechci nic, jen jsem se zeptal. Ale když se ptáte Vy mne, tak já bych si tu garáž v takovém případě na nevýbuch předělal, ať je to předepsáno nebo ne.

David Šulák:
Citace: Jura Krikl  10.05.2008, 13:39

Na každem šprochu pravdy trochu. Proč při vjezdu do některých podzemních garaži je cedule NO LPG? Že by jim to smrdělo?

Jestli ono to nebude tím, že Propan-Butan je těžší než vzduch a v té podzemní garáži by se pěkně shromáždil s možností výbuchu.  V klasické nadzemní garáži bych z LPG obavy neměl.  ;)

Fuk Tomáš:
Citace: Miloslav Dunda  09.05.2008, 21:25

Přátelé, neví někdo zda podle nové vyhlášky o požární bezpečnosti staveb
může být v garáži rodinného domku instalován přímotopný elektrokotel a hlavní rozvaděč rodinného domu? Umístění rozvaděče je přání architekta, který jej nechce mít ve vstupní chodbě a nikam jinam nejde dát.

Nabídnu ještě jiný pohled. Jste si jist, že je účelné tu garáž přitápět kotlem? Každý kotel má nějaké tepelné ztráty, a když odhadnu tepelné ztráty kotle + přívodních trubek k němu na cca 150W, tak to dělá za topnou sezónu bratru 300 kWh pánubohu do oken.

Marek Zeman:
Jen na okraj: Je rozdíl mezi CNG a LPG, CNG je lehčí než vzduch a LPG těžší. Předpisy na CNG neznám, ale je zajímavé, že vjezd těchto automobilů do halových garáží se nezakazuje. LPG mám už 10 let a vím bezpečně, že garáž musí mít určité větrání a v případě veřejných garáží musí být pro vjezd vozidel s LPG schválena. A jsme zase u stanovení vnějších vlivů...
Auto na plyn bych do garáže v rodinném domku nedával, postavil bych mu přístřešek  :).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana