Prečo požaduju Rz charakteristiku hl.ističa B-25?
Michal Slabý:
Jak psal p. Beláň jde o peníze. Když nestačí 25/B musí se dát 32/B a ne 25/C. Nedávno jsem osazoval hodiny jen pro výtah a tam vyjímku povolili.
Jan Franěk:
Podobné zkušenosti i u ČEZu. Pokud máte pádný argument (rozběh motoru) povolí distributor i char. "C" u hlavního jističe.
Jinak samozřejmě peníze, peníze,....... . (zle)
Václav 3:
Dovolím si pouze dodat, že od PRE povolení jističe s charakteristik ou C nedostanete. Alespoň mě a mým kolegům, které znám se to ještě nepovedlo.
dolac:
Citace: Štefan Beláň 24.04.2008, 21:55
TO: Pavol2605
Napadá mne pouze jediný důvod a tím je víc peněz pro dodavatele elektřiny.
Všude, kde jsou motory nebo indukční spotřebiče s vyšším špičkovým proudem by stačil například jistič C25A. Pokud mi rozvodný závod (lépe řečeno určití pracovníci) nedovolí jistič C25A, musím použit jistič minimálně o 1 stupeň vyšší, tj. B32A. Co to v konečné fázi znamená při zvýšení výkonů a stálých platbách si každý dovede spočítat. (zle)
Aj keď to tak na prvý pohľad vyzerá, myslím si že to nie je len o peniazoch, trochu je to aj o zamedzení negatívnych spätných vplyvov na kvalitu napätia v sieti. Práve také zapínanie spôsobuje hlboké poklesy napätia a flikre v sieti. A možno vám v niektorých lokalitách distribútor práve z týchto dôvodov ani vyšší istič nedovolí použiť dovtedy, kým sa nezvýši skratový výkon v tomto mieste.
František Šohajda:
Některé rozvodné závody se brání hromadnému používání jističů s char.C k vůli možnému "rozhoupání sítě" při společném náhodném zapnutí např více motorů naráz...protož e takové poruchy se horko těžko dávají do původního stavu!!
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana