Proč se mi u spotřebiče třídy II. objevuje síťové napětí proti kostře?

<< < (3/4) > >>

Rozmahel Vladimír:
Jenom dodám, to co kolega Schwarz opoměl, a to, že je nutno při měření dotykového proudu dát do serie odpor 2kOhmy, který simuluje lidské tělo. Tam potom platí podmínka 0,5mA. Jinak v případě skutečné poruchy je nutno koupit nový přístroj.  :D

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jiří Schwarz  21.04.2008, 07:35

4) a také autor experimentu nepíše nic o tom, zda je rozdíl a jaký když připojí vrtačku do zásuvky "obráceně" (pro příslušníky Policie upřesňuji - obráceně je myšleno tak, že se vidlice otočí o 180 stupňů kolem osy tak, aby kolík, který byl původně v levé dutince byl zasunut v pravé a naopak, určitě jsem nemyslel pod výrazem připojit obráceně, že ji narvu do zásuvky koncem, kde je vrták

;D ;D ;D Hned je při pondělku veseleji!

Citace: jordan  20.04.2008, 20:58

Proč se mi při měření digitálním voltmetrem mezi fázovou zdířkou zásuvky a kovovou části vrtačky (sklíčidla) objevilo napětí 230V?

Zásuvka je zapojena třemi vodiči.

Nevím, co se tady řeší. Digitální multimetr s velkým vstupním odporem naměří v podobném případě hausnumera díky indukci, svodovému pidiproudu a pod. Vypovídací schopnost nula. Ke kontrole ručního nářadí třídy II slouží jiné přístroje.

dolac:
Citace: Fuk Tomáš  20.04.2008, 22:07

Neměl ten koberec antistatickou úpravu? Tím by se to vysvětlilo.

Myslím, že vysvetlenie, prečo bolo v druhom prípade nameraných iba 50V bola skutočnosť, že v tomto prípade bola otočená zástrčka, teda prehodené pracovné vodiče a ich kapacita voči skľučovadlu je pravdepodobne rozdielna. 

Miroslav Strakoš:
Této vlastnosti využívám při hledání vedení pod omítkou.

Miroslav Strakoš:
Vlastnosti měř. přístroje

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana