Najdeš řesení?
Kamil Novák:
Citace: Fuk Tomáš 17.04.2008, 19:11
Já bych sundal deklíky vypínačů (každý správný muž má u sebe nůž)
První typy tzv. velkoplošných vypínačů lze odstranit bohužel i holýma rukama. :(
Citace: Fuk Tomáš 17.04.2008, 19:11
... a koukl se, který z nich při cvakání nejiskří :)
Tak to odhalíte vypnutý okruh. a co ty dva zbývající ? ??
Stanislav Školník:
Jistě mi dáte za pravdu že v jednoduchosti je síla a tak řešení pana Jana Hrádka je to nej...
Fuk Tomáš:
Citace: Kamil Novák 17.04.2008, 19:23
Tak to odhalíte vypnutý okruh. a co ty dva zbývající ? ??
To už přece popsali předřečníci. Dvě žárovky zapnout, jednu nechat zhasnutou. Pak vstoupit, poznamenat si která nesvítí, a jednu z těch dvou svítících povolit. Pak se vrátit k vypinačům, a zbývá jen zjistit, který z těch dvou zapnutých patří k té vyšroubované žárovce.
Ta metoda popsaná panem Hrádkem: jednu nechat svítit, jednu ohřát a zhasnout a jednu nechat zhasnutou se mi ale líbí nejvíc. (teď vidím, že i panu Školníkovi). Pokud ovšem nejsou žárovky moc vysoko - pak by fungovala jen metoda s demontáží jedné svítící žárovky (pomocí násady od koštěte, případně metáním těžkých předmětů :D
Petr Doležal:
Trochu bych zaprotestoval s těmi pomůckami, vadasku a pod. si musím donést, elměr tam už je. Ale mohla by na něm viset nějaká cizí velká zátěž, tím pádem hotovo, nerealizovatel né.
Ale shodneme se v tom, že "Hrádkova" metoda je to pravé. On ten hlavolam nebyl ani tak z fyziky, či elektrotechnik y, ale z logiky.
Logická úloha je taky, jak se podělí dva lidé o celý bochník chleba, aby žádný neměl pocit, že je ošizen. Váhu nemají, jen nůž.
Fuk Tomáš:
Citace: Petr Doležal 17.04.2008, 21:11
Logická úloha je taky, jak se podělí dva lidé o celý bochník chleba, aby žádný neměl pocit, že je ošizen. Váhu nemají, jen nůž.
To není z logiky, ale z psychologie. Jeden bude krájet a ten druhý si bude vybírat.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana