Jak spočítat odběr spotřebičů a převést to na peníze?
Tomasknaus:
potřebuji zjistit kolik peněs mi zšžere spotřebič jeikoš ho nemám ještě zakoupen tak ho nemužu pripojit přez měřák tudiš potřebuji matematicky vzorec .Spozdravem TOM
dolac:
Citace: Tomasknaus 06.04.2008, 12:54
potřebuji zjistit kolik peněs mi zšžere spotřebič jeikoš ho nemám ještě zakoupen tak ho nemužu pripojit přez měřák tudiš potřebuji matematicky vzorec .Spozdravem TOM
Takže sa vám jedná o energetickú náročnosť spotrebičov. Na väčších domácich spotrebičoch napr. chladničky mrazničky a pod. by mal byť tento údaj uvedený v technických údajoch ako priemerná spotreba kWh/rok. Cenu jednej kWh si nájdite v cenníku vášho predajcu elektriny.
Ak sa vám jedná o také spotrebiče, kde tento údaj nie je uvedený, vychádzate z príkonu spotrebiča a priemerného času jeho využívania v zapnutom stave. Ak chcete spočítať aj spotrebu spotrebičov v pohotovostnom stave, musíte vychádzať aj zo spotreby v tomto stave.
Pavel Horský:
A o jaký spotřebič se jedná? Nebuďte tajnůstkář!
Fuk Tomáš:
Citace: Tomasknaus 06.04.2008, 12:54
Abyste neřekl, že před Vámi ten vzoreček tajíme, tak tady ho máte.
Protože si s ním asi neporadíte, tak když napíšete, o jaký spotřebič se jedná, jak bude využíván, jakou má spotřebu uvedenou v návodu, a jaký máte tarif na elektřinu, tak se můžeme dopustit nějakého odhadu.
Ivan Polínek:
Vaše otázka je stejné úrovni jako když se ptáte: jak spočítat spotřebu auta a převést to na peníze. Kde nejsou správné podklady, nemůže být správný výsledek. (norm)
Dříve jsem si provedl měření spotřeby el. energie domácích spotřebičů, viz odkaz.
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,6020.msg39864.html#msg39864
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana