Dali byste elektrické podlahové topení pod sprchový kout?

<< < (4/7) > >>

Jura Krikl:
Citace: Hynek Bureš  18.03.2008, 16:49

Juro, to je proto, že tady kombinace elektrického oddělení a proudového chrániče není vhodná - při elektrickém oddělení se předpokládá možnost provozu při poruše (zemní spojení),  respektive by proudový chránič při zemním spojení nezareagoval.

Diky. To je pravda, ale otazka zustava. Pokud by to makalo i při zemním spojení, komu to uškodilo? Když by se defakto nemoh uzavřít poruchový obvod. 
Chapu že chranič by "chranil" pouze po primar trafa.

Petr Doležal:
To JK: Zřejmě je to tou rizikovější koupelnou a norma 7-701 si to "vydyndala",  protože obecná norma pro podlahové topení jako takové, 7-753/2003, oddělení bezpečnostním trafem dovoluje, čl.753.413.5.
Nicméně mě to riziko "zemáku" taky není jasné.

Jura Krikl:
Už jsem se lek, že mi nefunguje selský rozum :-D. Chapu to jako raděj ne, "bo co gdyby"  (dance)
Některe věci jsou raději zakazane, aniž by byl dan argument. o:-)
Timto se omlouvám, za svou uvahu a ukladam si do hlavy poučku :   (norm)"Odělovací trafo na elektricke podlahove topení v koupelně prostě NE"  (norm)
Diky

Hynek Bureš:
Třeba taky proto, že v bytech se nekonají pravidelné revize a podlahovka prošvihlá na zem by mohla být provozována řadu let, dokud by nevznikl druhý zemák a mezi nimi krokové napětí.
Kromě toho - není to s tím chráničem jednodušší než řešit trafo?

Petr Doležal:
Druhý zemák = zkrat
Taky máme to opletení

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana