Poradíte mi s plánem rekonstrukce instalace v paneláku?
Kamil Novák:
Citace: Miroslav Lampart 16.03.2008, 17:14
Rekonstrukce ano, látání nového na staré ne!
http://www.novinky.cz/clanek/135448-zenu-zasahl-proud-pote-co-ji-kocka-prevrhla-do-vany-fen.html
Aniž bych se chtěl pouštět do pokusu o černý humor - v textu v uvedeném odkazu mne zaujala pasáž o pomoci od bývalého manžela.
Kdoví, jestli nechodil s kocourkem na nějakou drezůru....
Jan Alin:
Citace: Kamil Novák 16.03.2008, 17:38
v textu v uvedeném odkazu mne zaujala pasáž o pomoci od bývalého manžela.
No ono je to opravdu zajímavé.
- bývalý manžel vedle v pokoji
- manželka v koupelně ve vaně
- fén zapnutý v zásuvce
- kočička otevřenými dveřmi přiběhne a shodí fén do vany
- bývalý manžel přiběhne a všimne si fénu v zásuvce
- vytáhne fén ze zás. a následně bývalou manželku z vany a zavolá záchranku
- žena utrpěla popáleninu elektrickým proudem na levé lopatce
a paži ve vaně plné vody
Kdyby mě řekli že je to scénář, řekl bych že pěkně blbej. Kdoví co z toho je pravda a co novinář??
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Kamil Novák 16.03.2008, 17:38
Aniž bych se chtěl pouštět do pokusu o černý humor - v textu v uvedeném odkazu mne zaujala pasáž o pomoci od bývalého manžela.
Kdoví, jestli nechodil s kocourkem na nějakou drezůru....
Teď si představte, že by to ta paní nepřežila a novináři napsali "Vedle seděl její bývalý vdovec". Takhle to ještě jde, ne? Hlavně že bude v pořádku. Kdyby ovšem měla FI ...
Jan Alin:
Nebyl bývalý manžel shodou okolností elektrikář? >:D
nimha:
OK, takže abych vás psychicky nedeformoval, nazvěme tuto akci radsi upgrade (cesky vylepseni) rozvodu v byte, nikoliv rekonstrukce:-)
Svetla tedy mame, jistic venku taky (mimochodem - nebude energetika chtit jeste krome jednorazoveho poplatku zvysit pausal? Mam nejaky zakladni, co to sec jde...)
Co se tyce stareho zasuv. okruhu (aby se nemychali 2 soustavy) - muzu v zasade tedy asi jen:
a.) prohodit Al za Cu s tim, ze to porad bude zapojeno 1:1 jak je ted (TN-C)
b.) udelat na ty dve zasuvky komplet samostatny novy okruh, s tim, ze bych musel puvodni TN-C AL vedeni v krabicich pod zasuvkami nejak zpropojovat, aby se elektrika dostala i dale (okruh se neprerusil)
a nebo
c.) smichat TN-C a tu novoiu soustavu nebo
d.) nechat to byt
Co je Z TOHO nejlepsi?
Ohledne toho jadra, muzu klidne dat zasuvky v kupelne zvlast (od svetel), pokud smicham svetla v koupelne a kuchyni. Tim se pocet okruhu nezvysi. A nebo svetla v kuchyni (jen ty na lince) prilepit k nejaky zasuvce.
Tim by byly dva na koupelnu a zasuvky v kuchyni by se videly jestli na dva nebo tri... stejne s jednim 25A jisticem venku nebudu moct pustit vice jak dve vetsi veci najednou...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana