Co má obsahovat technická zpráva?

<< < (3/4) > >>

Jan Alin:
Citace: Kamil Novák  20.08.2008, 21:48

Teď se zeptám asi jako naprostý naivka, ale jak lze vůbec začít zpracovávat projekt, když by nebyl k dispozici Protokol?   :o

Ono se jde zeptat i obráceně, jak lze zpracovat protokol, když by nebyl k dispozici alespoň projekt?  :o

Kamil Novák:
Citace: Jan Alin  20.08.2008, 21:49

Kdo jiný by měl ve fázi projektu zpracovat určení vnějších vlivů podle kterého se rozhoduje o tom jak bude vypadat např.elektroin stalace?

Zcela jistě investor. Ten přeci ví (měl by vědět) jaký má záměr a k čemu má zamýšlená stavba sloužit.  ;)
A ne až ve fázi projektu, ale před tím.

Citace: Jan Alin  20.08.2008, 21:52

Ono se jde zeptat i obráceně, jak lze zpracovat protokol, když by nebyl k dispozici alespoň projekt?  :o

Naprosto normálně. K tomu, aby investor věděl, co chce stavět nepotřebuje projekt. Na to by mu měla stačit hlava.  (doh)

Petr Doležal:
To Novák:
Zní to divně, ale proč bych měl zpracovávat projekt (mluvím o elektroprojekt u pro nějakou stavbu),  když ten protokol nemám ?
To Alin:
Jistě, ale projektantskýc h oborů je mnoho (stavař, technolog, atd). Rozumí elektroprojekt ant třeba vlivům AH ? Co si představujete pod pojmem slabá vibrace, střední a silná ? Víte jaké ekonomické dopady může mít špatné rozhodnutí ? Konstrukce budov, korozivní látka a pod. Něco špatně rozhodnete a namísto pětileté revize bude dvouletá. Norma říká, že to určuje komise.
Máme 24 druhů vlivů. Který z nich se dá elinstalací ovlivnit ? Akorát tak AM a BC.

Petr Doležal:
Ještě jsem našel:

Aleš Dobrovolný:
Petr Doležal:
díky za podrobné podklady, mohu vědět odkud je to převzaté?

P.S.: přesně takové rozdělení odpovědností jsem vždycky prosazoval a někdy také prosadil (i když komise mi to vzápětí vrátila určením vnějších vlivů na WC jako prostoru velmi nebezpečného :-)),  no, ono WC bylo součástí  dýzlgenerátoro vé stanice 3MW... .

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana