Lze použít z třífázového chrániče pouze jednu fázi?

<< < (4/5) > >>

Kamil Novák:
Citace: Václav 3  14.03.2008, 21:19

byla by to nádhera, kdybychom některým zabedněným zákazníkům mohli alespoň občas něco nařídit, to by jsme si všichni ušetřili času.

Ale jen do chvíle, než bychom se mi sami stali něčími zákazníky.  :(

Šiška Roman:
Tak chránič jsem vymněnil a nový funguje jak má.Ten asi vadný je Moeller typ PF7-25/4/003.Nemáte někdo schéma zapojení jak jej zapojit?Pořád se mi nezdá,že by byl vadnej.Zkusil bych ho zapojit na stole,nebo jak ho jinak vyzkoušet?.

Petr Doležal:
Jak je vidno ze schema, tu fázi musíte mít připojenou na třetí pól ( svorky 5 a 6 ),  nebo ještě obecněji: svorka 5 musí mít fázi (např. fáze prochází prvním pólem, ale musí být propoj 1-5, atd.)
Výše uvedené platí pro přívod zhora, ze zdola je to obdobné, ale chcete to jen vyzkoušet na stole, tak to zapojte zhora. Myslím, že chránič vadný nebude, když vám to vadaska vyhazovala.

Václav 3:
Jak je vidět ,  každý typ má jiné zapojení, tudíž, pokud na něm není schéma nakreslené a není nějaká průvodní dokumentace, bude nejrychlejší připojit někde zkušebně všechny 3 fáze a pokud bude fungovat, pak zkusit všechny kombinace a některá musí být ta pravá. Nebo by se to dalo zkusit ohmmetrem: při stlačeném tlačítku a zapnutém chrániči měřit odpor mezi všemi kombinacemi pólů. Ohmmetr přepnout na 20k nebo 200k, aby byla reakce zjevnější, nikde jinde, než mezi póly, kde je zapojen kontrolní obvod nemůžete nic naměřit.

Petr Doležal:
Citace: Václav 3  14.03.2008, 14:06

.... není nic jednoduššího, než dát  L na L1 a N na L3. ....

Já bych to upřesnil pro uvažovaný  typ chrániče. Propojit svorku N na L3 ano, ale odvod N do instalace přes N, jeho kontakt na rozdíl od fázových je předstihový.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana