Jak řešit topení domku krbem a elektrokotlem pokud ČEZ povolí pouze 25A?
MilanKnop:
TO Pavel Ryšavý
Nemáte pravdu.
Miroslav Zuna:
Podobnou situaci jsem řešil umístěním 2 klimatizačních jednotek ETA 3572 do nejpotřebnější ch místností. Jm.parametry:Odběr 1,75 kW topný výkon 5,5 kW 8,7A.Postačil mi jistič LSN 10C/3 a bez potíží mi na ty klimošky priznali sazbu pro tepelné čerpadlo D56d-10.Reálná úspora oproti elektrokotli je cca 80% elektřiny na vytápění a nepotřebuji teplovodní topení.
Miloslav Dunda:
Pokud má v domě plyn mohlo by stačit topení 9kW, ale je fakt, že nevím jak velký je to dům.
Miloslav Dunda:
Ještě, pokud tam plyn na vaření není, dalo by se to možná řešit přednostním relé, že když se vaří, tak kotel topení vypne. Dál je možné topit ještě do akumulační nádrže v době, kdy se vařit nebude a ta potom ten čas překlene, protože v provozu bude jenom oběhové čerpalo.
Václav 3:
to František Jiráček:
Dovoluji si upozornit pouze na problém cen. V době nízkého tarifu pro el. přímotopy nebo kotel (sazba D45d, která trvá denně 2O h s několika přestávkami ) je cena 1kWh zhruba třetinová než u sazeb bez tarifování nebo u tarifů pro akumulační spotřebiče (D25d, D26d - 8 h nízké sazby) v době vysoké sazby. Tento fakt silně prodraží Vámi uvažované řešení problému. Doporučuji zvážit jiný způsob topení, protože i při přiznané sazbě D45d je topení elektřinou drahé.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana