Můžete zhodnotit tento návrh rekonstrukce bytu v paneláku?
Jiří Schwarz:
Nová rozvodnice na místě původní nad dveřmi:
možná i proto, že nejsem moc vysoký, mám jistý odpor k umístění jističů do výšky, kam je problém dosáhnout ze země. Je mi jasné, že v panelákovém bytě je dobrý každý kousek místa, ale já tohle umístění "jističů" nepovažuji za příliš šťastné. Pokud ovšem použijete část původních rozvodů, byl by to problém navíc dát rozvodnici jinam.
Surovec:
Jak řešíte uzemnění bodu rozdělení PEN na PE a N při stávajícím přívodu TN-C do jistící skříně v panelovém bytě? Stupačky vody ocelové, eventuálně po rekonstrukci stupačky vody plast. Není zhotoveno hlavní ochranné pospojování.
Jaroslav Kořínek:
;) Navrženo:
- nová rozvodnice v bytě na původním místě nad dveřmi O.K.
- 1 zachovaný světelný okruh (zůstávají v hliníku) NESOUHLAS / DOPORUČUJI - NOVÝ
- 1 zachovaný zásuvkový okruhy (zásuvky v "půlce bytu, která se nebude rozvrtávat", celkem 5 zásuvek), zůstává v hliníku NESOUHLAS /DOPORUČUJI NOVÝ
- proudový chránič (jeden), za ním jističe, přes ně připojené jednotlivé okruhy v koupelně a v kuchyni a obýváku a to takto: CHRÁNIČE DOPORUČUJI DVA
- 1 okruh koupelna (světla+ventilátor+zásuvka na holící strojek) (pračka je v kuchyni v lince, tady na 100% nebude)
- 2 okruhy pro zásuvky kuchyň (jeden pod linku, lednička apod, druhý nad linku, mikrovlkna, rychlovarka)
- 1 okruh pračka
- 1 okruh sporák (chceme kombi - vaření na plyn ale nově elektrická trouba) DOPORUČUJI KABEL 5 X 2,5
- 1 okruh "do foroty" zásuvka pro myčku, zatím tam nebude, ale co kdyby časem... SOUHLAS
ŘEŠTE ve vztahu k ČSN EN 33 2000 4 41 ed. 2 str. 12!!! chrániče na vše krom zmiňované lednice.
Proč nenechávat staré Al-vodič, dva duvody mix soustav TN C / TN S není přístupné a výměnu el. rozvodů to zase tolik neprodraží. Nesnažtre se šetřit na nepravém místě. Jde o VAŠÍ BEZPEČNOST!
Sladek10:
,
chtěl bych se zeptat, jestli je možné přemístit v paneláku rozvodnici z "nadedveří" na plechovou stěnu stoupaček (nad toaletu)
Stěna vypadá v současnosti takto:
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana