Vypinacie charakteristiky trubicovych ( pristrojovych ) poistiek
Gabriel Homoly:
Tak ohladne oznacovania trubicovych poistiek s ohladom na rozmery som sa stretol s oznacenim 5x20mm a 6,3x32mm ( posledny rozmer zodpoveda v praxi aj imperialnej miere 1/4 x 1 a 1/4 palca ). S charakteristik ami som sa v prevaznej miere stretol iba rychla F ( ast ) a pomala T(rage) alebo time lag. Osobne som polozil otazku hlavne preto, aby som sa dozvedel rozdiel medzi F A FF ( pravdepodobne F2 ), ci mi moze v praxi FF istit obvody pre ktore uz F pomala, resp. ci FF vacsej hodnoty men. prudu by mohla teoreticky nahradit F takej malej hodnoty, ktora sa uz nevyraba.
Zdenek Hejčl:
Zkuste zadat do vyhledávače POJISTKY a najděte si patřičné informace. Pokud mě paměť neklame letos se to tady řešilo. (norm)
To bude asi tím , že spousta lidí nečte návody. V záhlaví dikuze máte přece postup jak na to. o:-)
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,6836.0.html
Gabriel Homoly:
TO Zdenek Hejci: Presiel som uz pred tym, ako som zadal otazku cez prispevky ktore mi naslo zadanim vyrazu "pojistky" - vsetkych 7 stran prispevkov , a preberali sa valcove resp. vykonove nozove poistky aX a gX a vyrazom "vypinaci charakteristik a" mi naslo diskusie o B,C,D charakteristik ach isticov ( aj A pre polovodice od Siemensu ). Ohladom trubickovy poistiek sa preberalo iba vysvetlenie skratiek FF - super fast, F - fast, atd, nie vsak blizsie informacie o nejakych intervaloch vypinacich casov v zavislosti napr. od In. Ako iste sam uznate, tento vseobecny popis je mi z hladiska konkretneho porovnania charakteristik F a FF platne asi ako mrtvemu kytica...
Inac pred kazdou pripadnou otazkou najprv overujem pomocou vyhladavania ( aj viacerymi alternativnymi ) ci uz otazka nie je zodpovedana, aby som nikoho ( okrem seba ;) ) zbytocne neoberal o cas....
Martin Škopek:
Vypínací charakteristik y přístrojových pojistek můžete nalézt např. zde:
http://enika.cz/2004/pdf/pojistky.pdf
Gabriel Homoly:
Dakujem za odpoved!
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana