Lze připojit el. řetězovou pilu 2400W do běžné zásuvky?
Jan Němec:
Viděl jsem u kamaráda na zahradě skvělou věc, zásuvka na zapíchnutí s kovovým kolíkem, vybavená chráničem. Má bazén v zahradě cca 50m od domu, takže kabel 50m, následuje tato "zásuvka" s kolíkem a pak má tepelné čerpadlo , filtr a všechny ty ptákoviny. Zkusil jsem to vybavit testrem a funguje. Koupil to někde v Rakousku.
Miroslav Lampart:
Pokud je pila na 1.fázové připojení, konec šňůry je opatřen správnou vidlicí a je na napětí 230V/50Hz, tak ano.
Dnes se zásuvky instalují tak, že se jistí 16A, což odpovídá příkonu asi 3,5 kW. Upozorňuji, že z důvodu bezpečnosti (vyžadují to ČSN), zásuvce musí být předřazen chránič s vybavovacím proudem 30mA.
Pokud máte zásuvku na staré instalaci, zvažte, jestli by nebylo vhodné pro pilu instalovat novou, bezpečně provedenou zásuvku.
Kamil Novák:
Citace: Miroslav Lampart 28.02.2008, 16:12
Pokud je pila na 1.fázové připojení,
Neberte to prosím ve zlém, ale jem jsem si tak představil ruční el. řetězovou pilu ve 3-fázovém provedení.... :D
K tomu zahrádkář s postavou Ramba a buben od kabelů s patřičným prodlužovákem. ;D
Pavelka Květoslav:
Sice smrdí , ale bez značných úprav chaty ... a že je tam potřeba udělat nová elektrika,to je jiné téma .
Všude se tahat s prodlužkama ... Podobné jako u sekačky na trávu , měli jsme el. a pořád za sebou tahat kabel , kontrolovat abych si na něj nenajel ... nedávno jsme koupili novou sekačku s pojezdem , benzínovou a hned je to znát ... odpadne hodně poviností okolo než začnete pracovat ...
Samozřejmě je to všechno věc názoru .
Prodávají i frézu na sníh elektrickou,to si už vůbec neumim představit v zimě se venku tahat s kabelama a být omezen na délku kabelu . . .
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana