Nemá být sekundární napětí transformátorů 22/0,4 a 22/0,42 kV?

<< < (2/8) > >>

Petr Doležal:
Citace: Rozmahel Vladimír  20.02.2008, 14:27

......Bohužel pro projektanta při započtení repasky klesne cena díla...

A proč ?
" Milý investore, pokud budeš chtít vypočítat cenu projektu z nákladů zařízení, tak věz, že budu vycházet z ceny nového. Ona ta projekční práce je stejná i když jde o repas " 

Rozmahel Vladimír:
Dobrá, tedy neušetřím.  (dabel) (wall)

dolac:
To p.Hlavaty:
1.Dúfam, že ste neočakával, že s prechodom z napätia 220V,  na 230V  by sa mali vymeniť všetky transformátory .
2. Problémy s úbytkami napätí takmer vo všetkých prípadoch súvisia s úbytkami na vedeniach a nie z transformátoro m.
3.Napätie v sústave sa reguluje na úrovni vn, (trafo VVN/vn),  a na DTR sa odbočkou nastaví na požadovanú hodnotu. Myslím že vždy sa potrebná hodnota dá nastaviť.   

H:
1. Ne, neočekával  :)
2. Samozřejmě, že úbytky napětí souvisí s úbytky na vedení. Stejně tak ale souvisí i s transformátore m, neb budu-li mít na trafu vyšší napětí, budu mít logicky na konci vedení menší úbytek vzhledem k jmenovitému napětí sítě dle ČSN 33 0121
3. Ani netvrdím, že se požadovaná hodnota nedá nastavit.

Pak mi ale není moc jasné k čemu se vyrábí trafa 22/0,42 kV, když je v podstatě podle toho co tu píšete nikdo nepoužívá ... ?

PS: Nejde mi ani o to, jestli trafo 0,42 kV je dražší, těžší, větší, hlučnější, či makové ... jde mi čistě o pohled na věc z hlediska sekundárního napětí.

Rozmahel Vladimír:
Dotaz by mohl být směrován na výrobce nebo distributora. Je ale možné, že např. na dlouhé lince vn kde je již na konci vyšší úbytek se potom takové trafo uplatní lépe. Dotazem na služebnu E.ON - trafo 420V má větší počet regulačních odboček. Je to tedy možná pouze z důvodu rozšíření možností regulace v různých bodech sítě.
Z praxe vím, že byly případy, kdy u trafa 400V na jedné poloze regulace bylo moc / myšleno u trafa / a na druhé málo / myšleno na konci vedení /. Chybělo něco mezi tím.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana