Nemá být sekundární napětí transformátorů 22/0,4 a 22/0,42 kV?

<< < (7/8) > >>

Miloš Trochta:
Citace: ACEOF ACES  30.12.2014, 19:34

Já bych výstupní napětí transformátoru nastavil tak, aby naprázdno nemohlo dojít k překročení horní povolené tolerance síťového napětí, a to ani při zvýšení vstupního napětí transformátoru na horní povolenou toleranci.

Hledal jsem zda výrobci takovou hodnotu udávají a nenašel

ACEOF ACES:
Podle mého názoru, hodnota výstupního napětí transformátoru naprázdno závisí, jak na použitém transformátoru a jeho nastavení, tak i na místních podmínkách, napájení atd.

Miloš Trochta:
Citace: ACEOF ACES  31.12.2014, 12:39

Podle mého názoru, hodnota výstupního napětí transformátoru naprázdno závisí, jak na použitém transformátoru a jeho nastavení, tak i na místních podmínkách, napájení atd.

Pokud nastavením myslíte odbočky na vn, tak to je jasné.

Jak jsem ale psal výrobci neudávají resp. nenašel jsem údaje ohledně napětí naprázdno ale předpokládám, že je to u trafa např. 22/0,42kV zkrátka 420V.

Místní podmínky - tím myslíte např. vzdálenost od elektrárny, odbočky, trasy vn apod.?

Miroslav Janča:
Jmenovité napětí transformátoru není napětí naprázdno, ale napětí při jmenovité zátěži.

Pokud vyjdeme z náhradního schématu transformátoru rozdíl mezi napětím naprázdno a napětím v zatíženém stavu je úbytkem napětí na ohmickém odporu a rozptylové reaktancí vinutí, které jsou v sérii se zátěží. Z napětí nakrátko uk, které udávají výrobci distribučních transformátorů lze analogicky odvodit dost přesný odhad napětí naprázdno.
Pokud předpokládáme, že směrnice přímky zatěžovací charakteristik y transformátoru je stejná jako směrnice přímky  transformátoru při měření uk, tak u transformátorů s uk=4% je napětí naprázdno je o 4 % vyšší než jmenovité napětí.  Tedy v případě transformátoru 22/ 0,42 kV je to 436,8 V.

Miloš Trochta:
Pane Jančo to co jste napsal jako poslední příspěvek, tak jste si tím jist?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana