Ako je presne definovana energeticka trieda istica?

<< < (2/3) > >>

Petr Doležal:
Já v mám v té knize výraz " třída omezení proudu",  nikoliv "energetická třída".
Asi je v té terminologii nepořádek, protože viz:
http://elektrika.cz/data/clanky/dddmzs040322
a tam je to zase jinak, nicméně je to, co hledáte  ;)

Poznámka: na str.229 mám číslicovou techniku, ta třída je uvedena na str.90. A je to kniha Klaus Tkotz a kolektiv: Prirucka pro Elektrotechnik a od vyd. EUROPA-SOBOTÁLES cz, vydání červen 2002, překlad RNDr.Handlíř. Jak to, že se lišíme ?

Vladimír Huba:
Energetickou triedou sú označované spotrebiče pre domácnosti.
p.Doležal má pravdu. Len dodám, že každý výrobca (neviem prečo) to nazval po svojom: trieda obmedzenia prúdu, trieda obmedzenia energie, dokonca aj trieda selektivity.
Je uvedená číslom v štvorčeku, najčastejšie pod údajom vypínacej schopnosti ističa a napomáha správne stanoviť selektivitu.
Čo sa týka noriem, čosi nájdete v STN  EN 60898, ale myslím že tam je len povinnosť výrobcu uviesť tento údaj na výrobku

Gabriel Homoly:
Dakujem p. Dolezalovo a Hubovi, je to ( myslim  :) ) to co hladam.  Ja som tu knihu kupoval asi pred pol rokom z BENu a ak si dobre pamatam, je to druhe doplnene vydanie ( pripadne oskenujem a poslem tu stranku na forum ),  tam je uvedeny pojem "energeticka trida 3".

Petr Doležal:
Z mé knihy:
P.S. po Homoly: Já to vyfotil hlavně kvůli té terminologii

Gabriel Homoly:
To: Peter Dolezal, v mojej knihe je to tiez uvedene pod vypinacimi charakteristik ami B,C,D ale urcite to nie je 6000A/3 na zltom podklade, ale ak si dobre pamatam podklad je v mojom pripade ruzovy alebo modry. Zajtra skusim poslat sken z mojej knihy. Knihu nemam momentalne u seba ale pamatam si ze je pod tym obrazkom 6000A/3 je este veta o tom ze velkost absorbovanej energie zavisi od velkosti prudu a dobe vypinania istica, .... Predpokladam ze ja mam zrejme novsie vydanie.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana