Je povoleno dát na domovní rozvodnici dřevěná dvířka?

<< < (2/3) > >>

Jura Krikl:
Nemocnioce Bohunice - to stejne. Dveře z lamina a pod nimi rozvaděč. Na těch laminových dveří normální kování a petlice se zámkem.
Spíše mne zaraží, že obor elektro pořad přemýšlí, jesti to muže namontovat tam a tam. A stolař přijde, rozvaděč nerozvaděč, zasuvka nezaásuvka. Vyřiznou, vyvrtaj a nezajimají je ohledy na nějakou požarní či dokonce elektrickou bezpečnost. To zas musí pořešit obor elektro. CHJO
Někdy třeba až v ramci pravidelné revize.
To bych byl zvědavý, kydby se něco stalo, kdo by to odnes.

Radek Červený:
Jura Krikl: To máte pravdu, zrovna teď před vánoci jsme dodělávali jeden RD, stolaři honem před štědrým dnem domontovali kuchyňskou linku s obložením stěny u pracovní plochy z lamina s tím, že tam nemáme dávat krabice, ale nechat pouze vývody, a že to dodělají. Raději jsem tam přeci jen zajel,neděle před štědrým dnem, moji zaměstnanci už běhali po nákupech dárků a já po stavbě, ještě že tak. V laminu vykroužené díry a už cpali zásuvky do lamina bez jakýchkoliv krabic s argumentem, že ten vrut v laminu tu zásuvku přece udrží, ne?
Co dodat, je to všude stejné :)

Jura Krikl:
Citace: Radek Červený  15.02.2008, 17:36

V laminu vykroužené díry a už cpali zásuvky do lamina bez jakýchkoliv krabic s argumentem, že ten vrut v laminu tu zásuvku přece udrží, ne?

Jj to je klasika. Ono montování zasuvek je přeci jen prace elektrikáře. Mně spíše zajima jak se staví ostaní řemesla, ktere přicházejí jakoby po elektru. Tzn. čista hotova stavba. Najednou se majitel rozhodne o dodělaní izolace - tzn obklad a pod něj polystyren. A stolař pěkně vyřežou kolečka, a vubec je nazajimá, že halogenka trošku topi. (to jsem viděl. Polystyren 1 cm od žarovky:-) už se asi začal scvrkavat). My pořad řešime vztahy k ostatnim a k nam asi nikdo - že  :-\

Zdenek Hejčl:
Jééé to jsem asi měl dobré truhláře  ;)
Nechal jsem v bytě krabičky na montáž do hořlavých podkladů pro kuchyňskou linku a vysvětlil majitelce o co jde, neboť jsem musel odjet mimo republiku. Truhláři mi udělali díry do desek ,  kde si majitelka přála / podle projektu/ a namontovat krabice už byla hračka.  ;D
Je to jen o domluvě a profesionalitě .

Radek Červený:
 My pořad řešime vztahy k ostatnim a k nam asi nikdo - že  :-\
[/quote]
Před čtrnácti dny jsem si vyrazil na hory užít týden dovolené, a protože to bylo se sněhem všelijaké, tak jsme sem tam vyrazili na bowling, nebo také navštívit  muzeum vojenské techniky v Králíkách. Expozice velice pěkná, bylo vidět, že to tam buduje parta nadšenců, rád jsem jim i přihodil drobný dobrovolný příspěvek do kasičky, ale to co vám posílám na fotce možná dělal i elektrikář, nebo někdo z nadšenců svépomocí, ale určitě to někdo revidoval. Jaká je minimální vzdálenost osvětlovaného předmětu halogenovým reflektorem?
P.S. Té expozice by byla škoda, pokud by měla zhořet :(

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana