Chci si jen zhruba ověřit cenu za provedenou el.instalaci. Je cena 55k úměrná?
Radek Kroutil:
Podceněná cena tak o 30tis. Pokud si dělal i přípravné práce (sekání apod). RD za tuto cenu jsem dělal tak v roce 1995-8. Materiál tipuju tak na min 40tis
Zdeněk Pikhart:
Těžko se na to odpovídá, ale odhadem mi to vychází nad 80 000Kč bez dodávky světel
Otakar Svoboda:
Nemá asi už cenu teď něco zkkoumat pokud jste před zakázkou přijal cenovou kalkulaci. Jen pro info napíšu cenu na kolik mě vyšlo elektro. Sice už vidím ty příspěvky s odstrašujícím varováním, ale měl jsem to takto:
Ve velkém. rodinném. přízemním domku jsme kompletně předělávali elektriku včetně přípojné skříně ( provedl ČEZ - zdarma ). Mám kamaráda elektrikáře ( dále KE ), který přišel proměřil a propočítal. Nakreslil plánek vedení a odpovídající kabely. Celkem se instalovalo cca 40 zásuvek, asi 25 vypínačů a přes 750m kabelů.
Toto jsem si koupil v odborném obchodě a protže jsem to bral všechno najednou a platil hotově, tak jsem dostal zajímavou slevu. Přípravné práce, tahání kabelů i následné zazdění jsem si dělal sám. KE dvakrát přišel zkontrolovat správné provedení a po dokončení zapojení zásuvek a rozvodné skříně ( ta se dávala také nová včetně jističů ). Veškěrý materiál mně vyšel do 15 000 a Ke dostal 25 let starou Kosher Slivovici od Jelínka.
Není to určitě úplně podle platných pravidel ( objednat projekt, elektromontážn í firmu a nechat provést revizi ) ale snažil jsem se postupovat nejzodpovědněj i jak to jen šlo. A vo tom to je.
Jura Krikl:
Citace: Otakar Svoboda 16.02.2008, 19:35
KE dvakrát přišel zkontrolovat správné provedení a po dokončení zapojení zásuvek a rozvodné skříně ( ta se dávala také nová včetně jističů
snažil jsem se postupovat nejzodpovědněj i jak to jen šlo. A vo tom to je.
Nebudu Vas prudit, ale kde berete jistotu že jste toi be elektrotechnic ke kvalifikace zvladl. A myslite že kamarad KE za 2 navštěvy dokazal vše vstřebat a natož to zkontrolovat, když jste to dělal bez jakekoliv dokumentace?
Na takovou kontrolu bych si netrouf ani ja, a to v oboru dělam vic jak 15 let aktivně.
mala drobnost - Jen kabel a přistroje mi kupeckými počty vychazeji na 18000 a to v ty nejlevnější verzi. V kterym roce jste to realizoval. A je od toho revize, opravdova poctivá?
ferdo:
Citace: Radek Kroutil 10.02.2008, 20:19
Podceněná cena tak o 30tis. Pokud si dělal i přípravné práce (sekání apod). RD za tuto cenu jsem dělal tak v roce 1995-8. Materiál tipuju tak na min 40tis
K tejto cene sa prikláňam aj ja na takej jednoduchej stavbe skoro každý prepočet vychádza že zhruba cena materialu sa rovná cene prevedených prác nie je to vždy pravidlom avšak vychádza to na 80 percent.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana