Co způsobilo zničení jističe?

<< < (4/6) > >>

Jan Plojhar:
Taky bych to viděl na opravdu tvrdej zkrat, na hranici vypínací schopnosti jističe. Ona "vypínací schopnost" neznamená, že takový proud jistič přežije, jen že ho je schopen rozpojit v čase daném normou...

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Petr Doležal  01.02.2008, 19:44

To Svejkovský:
To nemusí být ani více jak 10 kA, záleží na jističi. Třeba tento:
http://elektro-materialy.cz/produkty/jistice/jistice-4-5-ka/jistic-1-p-l-16a-char-b-4-5-ka

O 10kA hovořil p. Čermák, taky si myslím, že šlo o nějaký typ s menší zkratovou odolností, proto jsem chtěl znát typ co tam má nainstalovaný.

Robert Pechan:
,  pánové kolega Včela psal, pokud to tedy chápu správně, že vadný jistič vyměnil a na tu samou pozici připojil jiný obvod a jak jsem pochopil tak závada se opakuje stále dál v nějakých časových intervalech, což by znamenalo že tato záhadná závada by se vyskytovala na obou obvodech ovšem vždy při připojení jen na určitou fázi, to vede k zamyšlení. Nic méně já se též přikláním ke tvrdému zkratu a méně odolnému bytovému jističi. Zdraví pechy

Jirka Š. Svejkovský:
Asi bych ukončil práci s věšteckou koulí a panu Včelovi doporučil nejbližšího elektrikáře. Za půl hoďky nebude mít co dělat.

Včela:
Kolega Pechan to pochopil přesně. Jinak se jedná o jističe Moellery 1x16A/B 6kA, na obou obvodech je  čtyři nebo pět svítidel a je to směs - něco žárovky, něco zářivky. Je to budova spíš administrativn í s nějakými malými tělocvičnami a v přízemí restaurace, žádný průmyslový podnik. Jističe už odešly tři, teď už jsme tam dali 10kA, i když rozvaděč je asi třetí podružný. Tak uvidíme. Každopádně  (poklona)  všem za nápady a snahu poradit.
Včela.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana