Jaký je rozdíl mezi 1 a 2 polovým chraničem?

(1/2) > >>

to20:
Mohl by mi někdo zdělit jaký je rozdíl mezi temito chrániči jaky do koupelny.

Jirka Š. Svejkovský:
1pólový chránič neexistuje.

Jirka Š. Svejkovský:
Dobrá, předpokládám, že jste laik.
Proudový chránič porovnává proud co teče do spotřebiče s proudem co z něj vytéká - jejich rozdíl nesmí být větší než 30mA. Proto musí být vždy dvojpólový.
Další závisí na způsobu připojení, jestli chcete vyměnit jistič v rozvodnici za chránič, nebo doplnit před stávající jističe.

Jiří Schwarz:
Kolego Svejkovský,
tak mám ten dojem, že jsem někde viděl jednopólový chránič, myslím, že to byl BONEGA, je to tak trochu pitomost, protože neodpojí všechny pracovní vodiče, pouze L, ale asi to existuje. Byla na to reklama, že to má velikost pouze jeden modul.

Standartní provedení je samozřejmě 2-pólový  pro L a N nebo 4-pólový pro L1, L2, L3 a N.

hcrevize:
Nevím jestli tím nebylo zamýšleno jednomodulový a dvoumodulový. Rozdíl mezi jednomodulovým a dvou modulovým je v tom že jednomodulový neodpíná vodič N. Zatím znám jednomodulový proudový chránič s nadproudovou ochranou pouze od firm Bonega. Také už jsem se setkal s tím, že některé dvoumodulové  (2,5M) chrániče neodpínají N např. CHINT typ NB1LE40-C-16A.
Jednomodulový I chránič s nadproudovou ochranou viz: http://www.bonega.cz/elektro/index.htm
 ;D :D ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana