Vysvětlí mi někdo funkci záložního zdroje zapojeného před čerpadlem?
Petr Bráza:
,
dovolte mi nabídnout jiné vysvětlení. Podle mne je z jističe 1 (hlavní) napájen UPS (zdroj) a jistič 2 (čerpadlo) napojen za UPS (tedy mezi UPS a čerpadlem). To by funkčně odpovídalo popisu. Vycházím z toho, že se dotaz týkal "naskočení" zdroje, nikoli chodu čerpadla.
Jan Plojhar:
Je otázka, jak záložní zdroj vyhodnocuje "výpadek" - jestli nepotřebuje nějakou vodivou cestu (primár nějakého tráfka,...) mezi fází a nulákem. Když vypnete jen jistič "čerpadlo", žádná cesta tam neni, když celý dům, nějakou cestu si to najde (např. demagnetizační obvod v televizi či trafo v rádiu - obojí trvale připojené,...).
Bývá to způsob, jak rozlišit "vypnutí čerpadla" od výpadku proudu, způsob ochrany, aby někoho čerpadlo nepokopalo, když "je vypnuté" jističem a hrabe se v něm. Tohle chování by ale mělo být popsané v návodu k té UPSce...
Ancer UPS, s.r.o.:
Tyto zdroje dodávám a dovoluji si tvrdit, že pokud je elektrika v domě a zdroj správně zapojený, není možné, aby čerpadlo běželo dál i při vypnutí jističe.
Zažil jsem případy, že částečně oholené vodiče byly zedníky zamáznuté omítkou a pak se všichni divili, že vypli jistič a přesto dostali ránu. ;D Může být také vadný jistič.
Zdroj se musí zapojit mezi čerpadlo a zásuvku, ze které před tím bylo napájené čerpadlo. Pokud je to takto zapojené, pak se nemůže stát, že by šel do zdroje proud.
Ve zdroji je oddělovací trafo a přepínání síť/záloha se dělá pomocí kontaktů relé.
Na požádání mohu zaslat návod , kde je jednoduché zapojení.
cepela@ancer.cz :)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana