Vysvětlí mi někdo funkci záložního zdroje zapojeného před čerpadlem?
hhh:
Kamarad si koupil ke krbu zalozni zdroj,
ktery pri vypadku proudu krmi čerpadlo zkrz baterie , ,menič z 12v na 230V,
Jak je mozne, ze když shodi samostatny jistic k čerpadlu zdroj nenaskočí a když shodi hlavní jistič tak naskoči?
Neumi mi to nekdo odůvodnit?
Miloslav Janoušek:
Jak to má zapojené? Tak ať nevypíná jistič k čerpadlu a počká na výpadek v síti.
Jaroslav Mrázek:
Pokud má čerpadlo zapojené přes záložní zdroj, tak tento zdroj nemá připojen na obvodu popsaném jako čerpadlo. Pro odzkoušení tedy musí vypnout jistič obvodu, na kterém má připojen záložní zdroj. ;)
Mareš Milan:
Mě to zní docela logicky- když bude výpadek sítě, který můžete nasimulovat vypnutím hlavního jističe, budete určitě chtít aby se ván čerpadlo točilo a nedošlo k přehřátí... Ale když vypnu jistič k čerpadlu nebo vypne sám následkem poruchy, asi určitě nebudete chtít aby se čerpadlo točilo dál a aby na jeho svorkách bylo nějaké napětí. To by nebylo moc bezpečný (zle)
Pavel Ryšavý:
Popravdě řečeno mi to připadá tak trochu jako divočina.
Chtělo by to aspoň od ruky nakreslit schémátko, podle popisu vyvozuji:
Čerpadlo je napájeno přes jistič 1
UPS přes jistič 2
Jedná se o UPS dodávající energii pouze při výpadku napájení (Off-line), je to tak?
V případě že dojde k výpadku napájení dejme tomu na trafu distributora, je UPS blokována, aby nedodávala zpětně přes jistič 1 zpátky do sítě? (pokud ne, vzhledem k tomu, že v té chvíli jakoby zálohuje půl vesnice odhaduji její kolaps do 30 sekund)
V případě že dojde ke shození jističe 2 pro UPS začnou do čerpadla dodávat dva zdroje Síť přes jistič 1 a UPS jelikož její logika předpokládá, že by měla dodávat.
Jedná se o nesfázované zdroje, nesplňující ani ty nejzákladnější požadavky pro paralelní chod dvou zdrojů!!
Oba případy jsou špatně, a nebezpečné jak pro UPS tak pro všechny okolo. Odpojit, předělat.
Pokud jsem to jenom španě pochopil, beru vše zpět
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana