Mozno zakoncit kazdu zasuvku,sv. a spinac zvlast v rozvadz. bez pouzitia krabic?
Zdenek Hejčl:
To Dunda: V bytě 1+1, nebo 2+1 , či 3+1 ta cenová relace bude podstatně jiná
než v RD. /nížší/ ;D
Michal B:
No ja som stale toho nazoru ze takymto sposobom sa da inteligencia (aspon ciastocna) dosiahnut za menej ako 200k naviac oproti cene normalnej instalacie. A system ostane nezavisly od proprietarnych rieseni roznych vyrobcov a naviac sa da kedykolvek prekablovat nazad v pripade poruchy. Co nie je mozne, pokial sa tahaju len zbernicove vodice.
Pavelka Květoslav:
Když jsem viděl ještě ve škole když nám pouštěli inteligentí dům , žasl jsem ... taková vychytaná elektrika , no úplně pecka ... ale ta cena bude ukrutně jiná ... tam opravdu záleželo na všem možném...rozep isovat to , to je na dlouho ... ale opravdu skvělé co se dá udělat jen co se týče našeho oboru ... 90% lidí to chce co nejlevněji , ale když už někdo investuje , to je radost dělat a pak ten výsledek ;) (jednicka) (jednicka) (beach)
Jura Krikl:
Citace: Pavelka Květoslav 13.01.2008, 01:53
... 90% lidí to chce co nejlevněji
Už jsou i zakaznici, kteři chtěji inteligentni dum co nejlevněji. :-DD
Citace: J.Provaznik 11.01.2008, 14:39
U inteligentních instalcí byl toto požadadvek, nyní jsou už systémy, které toto výslovně nevyžadují a dají se skoro vždy napojit i na běžnou instalaci - www.inteligent ni-domy.cz
To co mate v odkazu je stejne jako stara X-10. Jen mne zajima, jak dokaži zalohovat komunikaci, když reklamuji zabezpečni proti zlodějum, když jim zloděj vyodi hlavni jistič. Něco podobneho jsem měl doma. Na muj vkus vice hračka než řešeni inteligence. Timto systemem bych neřešil novostavbu, ale spiše stavajici " vytuňeni" stavajici instalace:-)
Luboš Hladík:
Mel bych k tomuto tematu doplnujici otazku. Protoze budu delat rozvody pro inteligentni instalaci, planuji neco podobneho - tedy vytvorit hodne zasuvkovych a svetelnych okruhu, aby to bylo hodne variabilni. Ne tedy tak extremne, ze by to bylo 1 ku 1 :)
Je v takovem pripade spravne mit pro ruzne zasuvkove obvody spolecne vodice PE a N a pouze fazi vest pro kazdy okruh zvlast? Podobne se svetly... Usetrilo by se tim hodne kabelu, smi to tak ale byt?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana