Jak udělat pospojení na vodovodní baterii pripojené na plast.potrubí?
Martin Šedivý:
Na toto téma zde bylo mnoho diskusí. Byl jsem také zastáncem pospojování všeho kovového. Nyní bateriii na plastu již nepřipojuji k pospojení. Při poruše by se naopak mohl přivést nebezpečný potenciál. Přečtěte si hlavně články pana Beláně, který vše podrobně vysvětluje v minulých diskusích.
Pavelka Květoslav:
No nevim nevim ... připadá mi to jako velice diskutabilní téma ... nařizuje to nějaká norma ? Pospojit baterii na plastovém potrubí ? Je to závada která neprojde revizí ?
Radek Červený:
Citace: Martin Šedivý 09.01.2008, 17:01
Na toto téma zde bylo mnoho diskusí. Byl jsem také zastáncem pospojování všeho kovového. Nyní bateriii na plastu již nepřipojuji k pospojení. Při poruše by se naopak mohl přivést nebezpečný potenciál. Přečtěte si hlavně články pana Beláně, který vše podrobně vysvětluje v minulých diskusích.
Já znám pro změnu případy z praxe, kdy se na vodovodní baterii na plastovém potrubí dostávalo přes sloupec vody třeba i 18V, což je velice nepříjemné při dotyku s baterií v případě, že stojíte pod sprchou >:(
Štefan Beláň:
TO: Červený
Napětí změřené digitálním voltmetrem s vysokým vnitřním odporem není vůbec důležité. (no)
Musíte měřit dotykové napětí při určitém proudovém zatížení.
Řekněte jaký proud jste naměřil a při jakém odporu.
Martin Šedivý:
Pane Červený, chápu, že 18V je nepříjemných - zvlášť, když má člověk nějakou záděru. To pak štípe hezky. V tomto případě bych se asi snažil najít jinou cestu. Třeba projít uzemnění přípojek atd... To by bylo na jiné téma a podobných tu již proběhlo mnoho. Dodnes se dělí elektrikáři na ty co jsou zastánci pospojování baterií na PPR a na ty, kteří baterie na PPR nepospojují :-[. Toť vše
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana