Jak je to s nutností montáže požárních čidel v rodinných domcích?

<< < (2/6) > >>

Milan Karvánek:
hmmm... pěkné, zase nám někdo trošku zkracuje řetěz, zase se přitahují šrouby.
No nějak ty kuřáky zlikvidovat holt musí, tohle je také možnost, nezapálí si už ani doma....

Jura Krikl:
A jaka je představa o signalizaci - rovnou k hasičum? Myslim si že stači aby to věděla maximalně manželka a donesla popelnik:-)
Přišti rok bude povinna EZSka a rovnou na Policii ČR. :-)

Otakar Dosbaba:
Chlapi, je mi jasné, že s tou signalizací nenímíněno vážně, že Juro, :) ,  ale jinak se mi požadavek na hlásiče zdá rozumným řešením. Drtivá většina smrtí při požárech je totiž příčinou udušení. Ať již jde o samovznícení televizoru či jiné domácí elektroniky, ledničky, či jen zapálení předmětů svíčkou, cigárem (opilec v posteli) a nebo špatnou obsluhou kamen či kotlů, velmi často je průběh podobný. Začínající požár spotřebuje většinu kyslíku v uzavřené místnosti, nahradí je kysličníkem uhelnatým a dalšími sajrajty, takže postižená osoba většinou zemře ve spánku. No a pak oheň buďto dokoná dílo zkázy a nebo tu a tam se sám, po spotřebování kyslíku, uhasí, pokud nepovolí dříve okna. Tady asi opravdu řádná domácí siréna leccos zachrání.
Vím, že se mi to dobře kecá, když nejsem kuřák, ale celkem se mi to zamlouvá. Občasné plané poplachy budou asi nutné zlo.

Josef Nosek:
Dvě požární čidla mám již několik roků, obyčejné na 9v baterii. Baterie vydrží více než rok. Má to i kontrolu baterie a dělá to slušný kravál.
Před několika roky jsem byl v Dánsku, v několika rodinách. V každém domě měli požární čidlo, v místnosti kuchyně nebo kde je tepelný zdroj a v ložnici.
Domnívám se že je to dobrá věc.

Michal Kolesa:
Já s požárními čidly plně SOUHLASÍM a kdybych mohl jejich instalaci ovlivnit, tak bych je nařidl namontovat všude !
Od veřejných budov počínaje (úřady, školy, nemocnice, tělocvičny, bazény, "domy mládeže") a až po byty.

Někde jsem četl, že největší riziko je když požár vznikne mezi 2 - 5 ráno, protože to člověk nejtvrději spí

A to že to reaguje i na cigaretu je, alespoň dobrý odvykací prostředek ! - JÁ NEKOUŘÍM

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana