Jaký výkon přenese prodlužovací přívod 3x1mm dlouhý 20m?

<< < (5/6) > >>

Jaroslav Hasala:
Celé to má ještě jeden aspekt.
Běžnou logikou věci každý elektrikář dojde k poznání, že nejlepší by bylo potřebnou prodlužku prostě vyrobit. Dají se koupit flexo šňůry (se zalisovanou vidlicí) i třeba 3x 1,5 a samostatné vícenásobné zásuvky, takže není problém vyrobit prodlužku přesně "na míru",  v přesně potřebné délce.
Jenže z elektrikáře se tím v podstatě stane "výrobce" ve smyslu zák. 22/1997, se všemi z toho plynoucími důsledky.
Nebo je to jinak ?

Jan Alin:
Citace: Jaroslav Hasala  26.02.2008, 07:50

Jenže z elektrikáře se tím v podstatě stane "výrobce" ve smyslu zák. 22/1997, se všemi z toho plynoucími důsledky.
Nebo je to jinak ?

Je to přesně tak a ještě ho to vyjde i na materiálu dráž než když to koupí smontované. Je fakt že já si doma a pro potřebu svou a svých přátel prodlužovačky zásadně vyrábím a neměl jsem zatím jediný problém. Zato těch kupovaných už jsem opravoval (některé i vyhazoval) nepočítaně.

Martin Novák:
To Hasala:

Ve slusnem obchode nebo elektro velkoskladu dnes neni problem koupit prodluzku 10A nebo 16A s poctivym kabelem (2,5mm2 pro 16A,  1,5m2 pro 10A). Vetsina techto prodluzek ma nadproudovy jistici prvek prislusne hodnoty, detskou pojistku a navic i prepetovou ochranu typu D. Samozrejme ne za cenu 49,90 v akci.

Takovymi prodluzkami jsem vybavil cele pribuzenstvo a prodluzky typu Lidl bez milosti likviduju za pomoci stipacek.

Jaroslav Hasala:
Citace: Martin Novák  26.02.2008, 19:34

Ve slusnem obchode nebo elektro velkoskladu dnes neni problem koupit prodluzku 10A nebo 16A s poctivym kabelem (2,5mm2 pro 16A,  1,5m2 pro 10A). Vetsina techto prodluzek ma nadproudovy jistici prvek prislusne hodnoty, detskou pojistku a navic i prepetovou ochranu typu D.

Tím se ovšem dostaváme na úplně jinou cenovou hladinu, která je pro většinu běžných uživatelů nepřijatelná.
A pro některé případy také ne úplně potřebná ...

Jura Krikl:
Citace: Martin Novák  26.02.2008, 19:34

Ve slusnem obchode nebo elektro velkoskladu dnes neni problem koupit prodluzku 10A nebo 16A s poctivym kabelem (2,5mm2 pro 16A,  1,5m2 pro 10A).
Jste vedle jak tak jedle. I v největší velkoobchodě nekoupite 2,5mm2 prodlužovačku. Max. 1,5mm2. 2,5mm2 si musite zrobit sam. Otazka je proč 2,5?  Dle meho nazoru 1,5mm2 stačí.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana