Mohu napájet lampičky přes stíněný kabel?

<< < (2/5) > >>

Merick Kir:
Lampičky přes stíněný kabel samozřejmě můžete. Takové kabely se vyrábí do průmyslových prostředí aby se vyloučilo jakékoliv ovlivnění.  U určitého promile populace se dá hovořit jako o senzibilních příjemcích všeho, co se de šustne. Ti pak vybabují své domácnosti podstatně dražší instalací.

Je to zapříčeno především nedostatkem informací. Pokud odstíníte zmiňovanou část vedení, svého strachu před siločarami se nezbavíte.
Kromě mobilů, tramvají, trolejbusů, monitorů, wi-fi ...  vám ale nic dalšího snad nehrozí.

PS. Na zmiňované relé Schrack jsme se ptali, v ČR je nevedou a ve Vídni měli cca 6ks. To odpovídá poptávce. Jo a zdarma zrovna není  (doh)

Jura Krikl:
Biorele - skwěla věc, ale jak zajistite, že na obvodu lampiček nebude nabiječka na mobil nebo TV v režimu stand-by. Potom by bylo nutne oběhnout cely dum a vše vytahat ze zasuvek.
Řešit lze take bezdratovým vypinanim. Lampička by byla spinana vzdaleně 10ms radiovým impulsem. Několik připadu už jsem řešil. Nočni vypnuti zasuvek, vypinaní zasuvek v dětskem pokoji a podobne situace......N ic neni nemožne, a zakaznici někdy překvapi, ale proč ne ,  když zaplatï :-)

-George:
Ještě by možná pomohlo pořídit si místo pyžama oblek pro PPN a jeho měděný výplet připojit na noc k zemniči...

Zdeněk 2752:
. Jedna moje známá zakoupila na předváděčce za velice výhodnou cenu 36 000,- Kč. 2 podložky, které se umístnily pod prostěradlo. Od této podložky vedl kablík, který se připojil ke kolíku zásuvky. Mělo to odstínit všechno špatné. Řekl jsem jí že si mohla koupit ALUMATKU za necelou stovku, a kouskem kablíku s krokodýlkem připnout na kolík od zásuvky. Od té doby se se mnou nebaví.

HonzaTichy:
Tak samozřejmě ani já si nemyslím že bych se ráno neprobudil pokud budu mít zapojený kabel u hlavy  :)

Jistá (i když i podle mě malá) pravděpodobnos t, že elektrické pole ve tělě způsobuje nějaké změny, tu je. Podle mě nelze dokázat ani že způsobuje, ani že nezpůsobuje.

Dokázat ani vyvrátit se to samozřejmě nedá. To bych musel mít dva naklonované lidi, jednoho nechat spát se zapojeným kabelem jednoho s vypnutým...

Tak nevidím důvod proč tam nedat stíněný kabel za pár korun. Ostatní řešení mi vzhledem k možnému riziku taky přijdou nepřiměřeně drahá.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana