Jak mám připojit ventilátor do koupelny?

<< < (2/4) > >>

sonic26:
Citace: Radek Kroutil  30.11.2007, 16:07

Na ty drátky se vypr.něte. Kupte si zpožďovací relátko pod vypínač.  Každé relátko má na sobě vytištěný návod na zapojení i nastavení.
Á až teď jsem si to přečetl pořádně. Myslel jsem, že máte novou instalaci... Ne jenom výměnu ventilátoru... :o

To je právě ono - jedná se pouze o instalaci ventilátoru do stávající panelákové koupelny, kde předtím byla jen díra s mřížkou. Tedy není ani žádný vypínač pro něj. Musel bych přidělat kamsi vypínač a natahat k tomu kabely. Což ve staré panelákové koupelně nic moc práce.

sonic26:
Citace: Jaroslav Hasala  30.11.2007, 15:56

Na ten spínač není možné nic připojovat. Spínač ovládá centrální ventilátor na střeše budovy.

Resp. když spíná centrální ventilátor na střeše budovy proč by nemohl spínat ty ventilátory dva? Co se týká příkonu - ten můj má 12 W což si myslím, že by nemělo vadit.

Radek Kroutil:
Když je ale spuštěn ten centrální, tak , ,vysává,,  snad všechno, ne? Na co tedy ještě jeden do koupelny? Ty vodiče ve vypínači jsou pouze ovládací. Myslím, že je tam pouze , ,trvalá nula,,  a fáze pouze chvíli po spuštění. Ovládá to většinou pouze stykač ve stoupačce v posledním patře. Takže na ten vypínač pro samostatnou obsluhu vlasního zařízení zapoměňte

Martin Novák:
Ten modry vodic je urcen pro napajeni doutnavek ve vypinacich. Napeti na nem je jen po dobu sepnuti stykace a behu ventilatoru. Tech 60V je napeti, ktere jste pravdepodobne nameril digitalnim multimetrem z hobbymarketu a je to jen napeti indukovane na odpojenem drate pres stoupacku.

I kdyz ma ten ventilator "jen 12W",  stejne tam nema co hledat. U vas to funguje asi jen diky tomu ze mate jako ovladani ventilatoru jeste prastary elektropneumat icky casovac. Pokud by tam bylo elektronicke rele, tak ten vas ventilator by byl poukazkou na jeho brzky odchod pod kyticky...

Radek Kroutil:
To Novák: Přesné a vystihující. Já nevěděl jak to popsat... Dělal jsem to před cca 10lety a nebyl jsem si jist. To ti trpaslícíci ve mně, ti za všechno mohou  ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana