Je lepší průtokový ohřívač vody než boiler?
Jura Krikl:
Citace: Jaroslav Hasala 26.11.2007, 18:41
teplota vody kolísá s průtokem - když se pustí voda jen trochu, je teplá až příliš, neznalým hrozí i opaření, když se pustí voda více, nestačí se ohřívat a je studená ...
Pokud se to zkombinuje s kolísavým tlakem vody (domácí vodárny) vznikají často dost těžce řešitelné situace, hlavně ve sprše ::)
Plně s tebou souhlasim, ale i tento "nedostatek" ma sve řešeni. Tim je samoregulačni (tušim že vosková) baterie. Na jedne straně se nastavi teplota a na druhe straně se reguluje prutok. Už to mam vyzkoušeny.
Stiebel u prutokaču ma vymakanou regulaci na vystupni teplotu vody, kde opravdu teče konstatni teplota , ale za předpokladu konstatniho tlaku řadu. Reguluje si to prutokem vody. Zustava problem s odběrem, ale v malých dilnach si to chváli, a to pro nekonečne množství teple vody na konci směny.
Lubomír Roubal:
Našel jsem ten leták na internetu, takže přidávám odkaz. Je to převzaté z němčiny a nevím, jestli je to zcela aplikovatelné na naše podmínky.
http://www.clagesobotka.cz/docs/energie.pdf
Pokud umístím průtokový ohřívač poblíž každé vodovodní baterie (sprcha, dřez, umyvadlo) a náhodou se spustí všechny současně, myslím, že to spolehlivě vyrazí hlavní jistič - ledaže by byl předimenzován a já bych vesele platil distributorovi za instalované nevyužité ampéry.
Vzhledem ke kolísání spotřeby v síti (a existenci různých sazeb) jsem pro jakoukoliv akumulaci energie.
Fuk Tomáš:
Citace: Jaroslav Hasala 26.11.2007, 18:41
Klasický boiler, zapojený na 8 hod. sazbu má hlavní nevýhodu v tom, že v případě vyšší potřeby prostě dojde teplá voda. Jistě to znají všichni, kteří někdy bydleli v početnější domácnosti.
Že by si český kutil neporadil, jak do toho boileru dostat proud i ve vysokém tarifu, v případě teplovodní krize? :D
Pavel Horský:
I český kutil už ví, že se takové připojení tzv. "na tvrdo", nevyplácí. Aby taky jo, při stále se zvyšujících cenách za energie.
Jiří Hrábek:
Citace: Fuk Tomáš 27.11.2007, 22:07
Že by si český kutil neporadil, jak do toho boileru dostat proud i ve vysokém tarifu, v případě teplovodní krize? :D
Český kutil má pro tyto případy instalován stykač s manuálním ovládáním (např. Merlin Gerin CT 15983). V případě teplovodní krize přejde na ruční ovládání a záležitost s vodou vyřeší. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana