Rychlý rozpočet
Miroslav Minařík:
Ano je to tak, investor chce ušetřit, tak zaměstná celý svět naceňováním. Po nějaké době vše posbírá diví se nad těmi rozdíly.
Někdo dá půdorys, někdo přidá soupis materiálu.
Někdo však nemusím předat všechny relevantní informace. A investor často netuší, co vše se musí kalkulovat.
Před mnoha lety chtěl jeden investor nacenit parapetní systém a jediné co poslal byly tato data:
celková délka
výrobce a typ
tehdy ho vůbec nezajímalo, že potřebuje tvarovky, mřížky, konzoly a spoustu dalšího příslušenství. Prý se to má nějak zprůměrovat!
Tehdy si vybral jiného dodavatele. Prý byla nabízená cena cca 500k o 20k vyšší, než konkurence.
20.000,- Kč je v takovém rozsahu není zásadní rozdíl, zvláště když si to nechává nabídnout "od oka". Ale tehdy to bylo pouze "křoví" ...
Pavel Horský:
U nás v domově důchodců bylo vypsáno výběrové řízení na montáž intercomů. Když jsme tam s kolegou dorazili, totálně nás odrazila jejich ekonomka, která celou záležitost dostala na starost. Na můj dotaz po stavební projektové dokumentaci mi suše odpověděla, že nic nedostanu, že jako profesionál musím říct cenu rovnou teď na místě. Tak jsem jí rovnou teď na místě poslal do řiti, a bylo. Kšeft následně vyhrála nějaká cizí firma, která si pak na celé zakázce pěkně vylámala zuby.
Je opravdu lepší raději prchnout.
Radku, utíkej a neohlížej se! Práce je dnes jak much na pastvě, tak neváhej a běž do jiného, lepšího a jistějšího kšeftu. Ať si ten tvůj investor tu tajnou dokumentaci narve......víš kam?
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana